Tijd voor herstel van liquiditeit tijdens de coronacrisis

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel ondernemers worden getroffen door de maatregelen. We krijgen veel vragen over de regelingen die wij nemen om ondernemers te steunen.
Hier vindt u al onze informatie over onze steunmaatregelen voor het ondernemen in de 1,5m-economie bij elkaar.

Wat doet ABN AMRO Lease voor haar klanten?

Vanwege de impact van het coronavirus hebben onze Lease-klanten met een totale  leasefaciliteit van maximaal 10 miljoen euro zes maanden uitstel van betaling gekregen. Deze regeling houdt in dat de leasetermijnen van deze klanten van april tot en met september worden opgeschort. Zij kunnen deze termijnen later voldoen. De uitwerking met details en voorwaarden van de ABN AMRO Lease uitstelmaatregel vindt u op de volgende pagina: Veelgestelde vragen over de uitstelregeling.

 

Welke klanten komen in aanmerking voor de steunmaatregelen van ABN AMRO Lease?

Klanten die op 31 maart 2020 een totale leasefaciliteit van maximaal 10 miljoen euro hadden komen in aanmerking voor de uitstelregeling. Heeft u een hogere leasefaciliteit, maar bij ABN AMRO Bank en haar groepsmaatschappijen een kredietlimiet of opgetelde hoofdsom van minder dan 50 miljoen euro, dan komt u wellicht in aanmerking voor een steunoplossing op maat. Uw accountmanager neemt binnenkort contact met u op. Vanzelfsprekend kunt u ook met vragen terecht bij uw accountmanager. Uitgezonderd van deze uitstelregeling zijn leasefaciliteiten van grootzakelijke klanten, leasefaciliteiten die worden bediend vanuit Corporate & Institutional Banking, die door afdeling Afwikkeling binnen Bijzonder Beheer worden behandeld, club deals, leverage finance en syndicated loans.

Heeft u geen uitstel nodig?

Het uitstel op leasetermijnen is uitdrukkelijk bedoeld voor klanten die het nodig hebben vanwege de impact van het coronavirus. Alle Lease-klanten met een totale leasefaciliteit van maximaal 10 miljoen euro krijgen automatisch uitstel. Dit betekent dat facturen met een vervaldatum in de periode april tot en met september niet worden geïncasseerd. Over deze termijnen bent u tot 1 oktober 2020 ook geen rente verschuldigd. Wilt u geen gebruik maken van het aanbod? Stuur een e-mail aan client.services@abnamroabf.com of benader uw accountmanager.

Vragen naar aanleiding van bovenstaande?

Heeft u behoefte aan meer informatie over de corona steunmaatregelen van ABN AMRO Bank? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen hier. Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan per e-mail aan Client Services client.services@abnamroabf.com. Of neem contact op met uw accountmanager. 

Welke maatregelen neemt ABN AMRO Bank om zakelijke klanten te helpen die door het coronavirus in problemen komen?

ABN AMRO Lease is een 100% dochter van ABN AMRO Bank. Vanwege de impact van het coronavirus treft ABN AMRO Bank de volgende steunmaatregelen voor zakelijk klanten.

Meer informatie over de maatregelen van de overheid

Op 17 maart heeft de Nederlandse regering een aantal economische maatregelen aangekondigd als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast zijn er vanuit de Rijksoverheid regelingen voor het aanvragen van werktijdverkorting en in de brief aan de kamer van 12 maart j.l. kondigt het Ministerie van Economische Zaken regelingen aan met betrekking tot verruiming van de Borgstelling MKB-Kredieten en bijzonder uitstel van betaling van belastingen.

Veelgestelde vragen aan de overheid

Er is een speciale website opgericht door de Rijksoverheid. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord en behandeld. Tevens kunt u tijdens werkdagen van 8:30 – 17:00 uur bellen met het speciale Kamer van Koophandel Adviesteam op het gratis nummer 0800 – 2117.