Menu Sluiten
Nederland

Tijd voor herstel van liquiditeit tijdens de coronacrisis

Het coronavirus houdt mensen en bedrijven in de greep. We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie die ingrijpt op alle facetten van de samenleving. En het is onduidelijk hoe lang die situatie aanhoudt. Een moeilijke tijd voor ondernemers en bedrijven. Sommige sectoren worden direct hard geraakt. Bedrijven kunnen hun vaste kosten niet meer betalen en zien hun bedrijfscontinuïteit in gevaar komen. ABN AMRO doet er alles aan om bedrijven te steunen. Onlangs heeft ABN AMRO een aantal steunmaatregelen bekendgemaakt voor kleine ondernemers en particulieren in Nederland.

Wat doet ABN AMRO Lease voor haar klanten?

ABN AMRO Lease heeft een uitstelregeling voor Lease-klanten met een totale  leasefaciliteit  van maximaal 10 miljoen euro. Deze regeling houdt in dat de leasetermijnen van deze klanten van april tot en met september worden opgeschort. Op de pagina veelgestelde vragen over de uitstelregeling vindt u hier meer informatie over.

Welke maatregelen neemt ABN AMRO Bank om zakelijke klanten te helpen die door het coronavirus in problemen komen?

ABN AMRO Lease is een 100% dochter van ABN AMRO Bank. Vanwege de impact van het coronavirus treft ABN AMRO Bank de volgende steunmaatregelen voor zakelijk klanten.

Welke maatregelen hebben wij genomen om het verder verspreiden van het coronavirus te voorkomen?

Sinds 24 maart werken alleen collega’s met een kritische functie op kantoor. Zij houden minimaal twee meter afstand van elkaar en zijn gezond. Wij hebben alle digitale tools tot onze beschikking om de samenwerking tussen teams op afstand vlekkeloos te laten verlopen. Hiermee blijft onze dienstverlening aan u zoals u van ons gewend bent.

Meer informatie over de maatregelen van de overheid

Op 17 maart heeft de Nederlandse regering een aantal economische maatregelen aangekondigd als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast zijn er vanuit de Rijksoverheid regelingen voor het aanvragen van werktijdverkorting en in de brief aan de kamer van 12 maart j.l. kondigt het Ministerie van Economische Zaken regelingen aan met betrekking tot verruiming van de Borgstelling MKB-Kredieten en bijzonder uitstel van betaling van belastingen.

Veelgestelde vragen aan de overheid

Er is een speciale website opgericht door de Rijksoverheid. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord en behandeld. Tevens kunt u tijdens werkdagen van 8:30 – 17:00 uur bellen met het speciale Kamer van Koophandel Adviesteam op het gratis nummer 0800 – 2117.