Menu Sluiten
Nederland
Nieuws

ECB korting voor de ondernemer

img

Nieuws - 03 november 2014

Stimulans voor de economie
Ruut Meijer, Directeur Commercial Clients: "We hebben het geld geleend om het voordeel ook snel weer door te geven aan onze klanten, in lijn met de doelstelling van de ECB. De prijs voor krediet is momenteel misschien niet het grootste obstakel voor bedrijven. Toch is deze ECB korting een goede stimulans voor investeringen en daarmee voor de economie."

Lagere financieringslasten
Elk Nederlands bedrijf dat vanaf 1 november een nieuwe lening afsluit bij ABN AMRO, ABN AMRO Lease of ABN AMRO Commercial Finance, kan aanspraak maken op korting. Klanten zien het voordeel terug in lagere financieringslasten gedurende het eerste jaar van de lening door een korting op de afsluitkosten.

TLTRO
Het geld dat ABN AMRO heeft geleend onder het zogenaamde "Targeted Long Term Refinancing Operations" (TLTRO) programma van de ECB, resulteert voor de bank in een absoluut bedrag van enkele miljoenen financieringsvoordeel. Ondernemers krijgen de korting totdat het financieringsvoordeel van ABN AMRO volledig is gedeeld. Naar verwachting is er voldoende ruimte om ondernemers in ieder geval tot en met het eerste kwartaal van volgend jaar korting te geven.

ABN AMRO Persvoorlichter
Ariën Bikker
Senior Persvoorlichter Corporate Banking
arien.bikker@nl.abnamro.com
+31 (0)20 628 5719

Wilt u weten wat dit voor uw financiering betekent?
Neem dan contact op met uw accountmanager of bel met 030 290 67 60