Menu Sluiten
Nederland
Nieuws

Eigenzinnig object: Grass Tufting machine

img

Nieuws - 24 november 2014

bron: http://www.condor-group.eu

Over Condor Carpets
Condor Carpets, opgericht in 1992 en gevestigd in Hasselt, levert hoofdzakelijk kamerbrede tapijtproducten voor residentiele, contract en industriële afnemers. Condor Carpets bedient klanten uit de gehele wereld die ‘value for money’ hoog in het vaandel hebben staan. Naast tapijten, produceert Condor tevens kunstgras. Hierbij wordt grotendeels dezelfde techniek toegepast als bij de productie van tapijten.

Grass Tufting machine
Condor benaderde ABN AMRO Lease met een investeringswens voor een nieuwe machine: een Grass Tufting machine. De afgelopen jaren heeft de productie van getuft gras (kunstgras), voornamelijk dankzij productinnovaties, een serieuze groei doorgemaakt. De toegenomen kwaliteit van het kunstgras heeft voor een toename in de vraag naar kunstgras gezorgd, met name in de sportwereld, leisure branche en de consumentenmarkt. De remarketing opties van dit type machine zijn hierdoor ook groter, mits de machine goed is onderhouden.

Investeringswens
Het bedrag dat met de investering in de nieuwe Grass Tufting machine gemoeid ging, bedroeg ca. EUR 300.000. De Grass Tufting machine is gefinancierd middels operationele lease, met een looptijd van 72 maanden en een restwaarde van 19%. De tuftmachine is te leasen omdat het voldoen aan de leasecriteria: het is roerend, uniek identificeerbaar, zelfstandig en heeft een voorspelbaar waardeverloop.

Voordelen operationele lease
Operationele lease is voordelig voor Condor Carpets omdat het bedrijf geen restwaarderisico loopt en Condor Carpets de optie heeft het bedrijfsmiddel te kunnen kopen óf terug te kunnen leveren. Verder treedt er balansverkorting op, dankzij het off-balance karakter van deze leasevorm. Hierdoor verbeteren de financiële kengetallen en wordt er geen beslag gelegd op het werkkapitaal van Condor Carpets. Een ander bijkomend voordeel is dat ABN AMRO Lease tot 100% van de aanschafwaarde financiert en er dus geen additionele zekerheden vereist zijn.