Eigenzinnig object: flight simulator

img

Nieuws - 03 maart 2014

European Pilot Selection Training
European Pilot Selection & Training (EPST) is in 1997 opgericht na inventarisatie van klachten over toenmalige vliegopleidingen. Deze inventarisatie toonde destijds aan dat luchtvaartmaatschappijen niet zozeer zaten te wachten op houders van een vliegbrevet. Luchtvaartmaatschappijen zoeken vliegers die op termijn als gezagvoerder kunnen functioneren. EPST heeft vanaf het begin haar kandidaten geselecteerd met deze wens als uitgangspunt. Iedere kandidaat die via EPST in opleiding gaat, wordt dan ook grondig geanalyseerd. Het resulteerde in de ontwikkeling van het COMputerized Pilot Aptitude Screening Systeem (COMPASS) waarmee tot op heden vele kandidaten in binnen- en buitenland op geschiktheid zijn onderzocht voor aanvang van een vliegopleiding.

Langdurige training in een flight simulator
Bij EPST volgen studenten na de selectie een vijftien maanden durende geïntegreerde basisvliegopleiding in het buitenland. Na afronding hiervan wordt bij EPST in Utrecht in een flight simulator langdurig getraind op het samenwerken in de cockpit volgens de eisen van een luchtvaartmaatschappij. Deze Airline Jet Foundation Course heeft als doel om EASA brevethouders, die geen airline-ervaring hebben, voor te bereiden op een eerste Jet Type Rating en de volledige operatie van een luchtvaartmaatschappij. Na afstuderen volgt plaatsing bij een internationale luchtvaartmaatschappij.

Investeringswens
EPST benaderde huisbankier ABN AMRO Hilversum voor de financiering van een nieuwe flight simulator. Omdat de flight simulator voldoet aan alle leasecriteria, schakelde ABN AMRO Hilversum vervolgens ABN AMRO Lease in. De simulator is namelijk roerend, uniek identificeerbaar, zelfstandig en heeft een voorspelbaar waardeverloop. Deze samenwerking heeft geleid tot een investering in een fixed-based flight simulator (type Boeing 737 NG-800). De flight simulator gaat intensief gebruikt worden bij het trainen van piloten.

Lease met vooruitbetaling
Omdat de bouw van de flight simulator ongeveer zes maanden in beslag nam, en de leverancier om deelbetalingen vroeg, was lease met vooruitbetaling de meest geschikte financieringsoplossing voor EPST. De deelbetalingen zouden namelijk van grote invloed zijn op het werkkapitaal van de relatie. Met lease met vooruitbetaling biedt ABN AMRO Lease de mogelijkheid om de deelbetalingen aan de leverancier vooruit te betalen, waardoor EPST haar financiële flexibiliteit behoudt. De voordelen voor EPST zijn: geen beslag op werkkapitaal ten behoeve van de aanbetalingen en meer ruimte voor toekomstige bancaire financieringen. Daarnaast is de flight simulator 100% gefinancierd.

Voor meer informatie over EPST kijkt u op www.epst.nl.