Duurzaamheid krijgt steeds meer draagvlak

img

Nieuws - 30 september 2015

“Een voorbeeld zijn elektrische auto’s. Ze zijn al weer jaren op de markt en pas sinds kort zien we het principe in grondverzetmaterieel, zoals shovels die elektrisch functioneren. Elektrisch rijden met bedrijfsmiddelen heeft de toekomst, mogelijk ook volledig geautomatiseerd. Op de Tweede Maasvlakte rijden al enige tijd volledig geautomatiseerde wagens rond die containers lossen. Op deze automated guided vehicles-systemen wordt in de toekomst alleen nog maar meer ingezet”, denkt Fokko Jansma, equipment specialist bij ABN AMRO Lease.

Duurzaamheid is meer dan alleen groen
“Duurzaamheid in transport en logistiek gaat niet alleen om groen zijn en alternatieve brandstoffen maar eveneens om een gezonde sector die ook op de langere termijn een factor van economisch belang blijft”, zegt Liesbeth van Houwelingen, commercieel directeur ABN AMRO Lease. “Nederland speelt een substantiële rol als Gateway to Europe en dat vereist een gezonde transport en logistiek sector. Daar willen wij graag een bijdrage aan leveren.”

De sector staat op een keerpunt, meent Van Houwelingen. Hoewel groen zijn zogezegd geen hoofddoel is, draagt technische innovatie bij aan een verkleining van de ecologische footprint. “Diverse ontwikkelingen hebben hun weerslag op transport en logistiek. In de toekomst kan dit ook gelden voor een innovatie als 3D printen. Als dit een vlucht neemt en er alleen nog grondstoffen zijn vereist, heeft dat impact op de sector.”

Gaat u investeren in een bedrijfsmiddel?
Dan is dit wellicht het moment. Zo is de ECB korting verlengd tot eind dit jaar. Met deze verlenging profiteert u meteen in het eerste jaar van deze korting. De korting komt overeen met 1% van uw financieringsbedrag. Klik hier voor meer informatie over de ECB-korting.

Sluit als zakelijke rijder vóór 1 januari 2016 een leasecontract af
Doordat de bijtellingsregeling gaat veranderen in 2016 is het aantrekkelijk dit jaar een lease af te sluiten voor uw personenauto. Hierdoor kunt u nu nog profiteren van de huidige (voordeligere) bijtellingsregeling. Ook als u uw auto al heeft besteld, kunt u die alsnog financieren middels lease.

Krijg direct een indicatie van uw maandelijkse kosten met onze leasecalculator
Klik hier om uw bedrijfsmiddel te kiezen en om direct een indicatie te krijgen van uw maandelijkse leasekosten.