Ondernemer aan het woord: Kuiphuis Kraanverhuur B.V.

img

Nieuws - 06 juli 2015

Core business Kuiphuis Kraanverhuur B.V.
Kuiphuis is een familiebedrijf dat van alle markten thuis is, maar zich heeft gespecialiseerd in de bouw. Bij elke klus wordt de opdrachtgever voorop gesteld met het credo: Wat heeft u nodig om uw klus zo goed en zo snel mogelijk te klaren. Dat heeft geleid tot een drietal speerpunten:

  1. Moderne kranen in alle soorten en maten

Bob vertelt: “Een groot wagenpark is geen doel op zich. Wij willen onze klanten snel en compleet bedienen, daar draait het om. Ongeacht welke soort en maat, wij regelen het. Om nog beter en sneller te kunnen werken, hebben we in 2011 Kraanverhuur Nederland opgericht. Wij merkten dat efficiency en kostenbeheersing voor veel opdrachtgevers steeds belangrijker zijn. Door de samenwerking binnen Kraanverhuur Nederland hebben wij 17 vestigingen in het hele land en zijn wij in staat om binnen een straal van 45 kilometer altijd de juiste kraan te leveren voor elk type werk.”

  1. Gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers

Kuiphuis investeert in goed opgeleide medewerkers door regelmatig leerlingen intern op te leiden. Het kraanverhuurbedrijf maakt wel gebruik van een flexibele schil, maar werkt zoveel mogelijk met eigen mensen. Bob: “Een goede kraanmachinist is goud waard. Hij weet zijn kraan kundig te besturen, maar belangrijker nog: hij is thuis op de bouwplaats.”

  1. 24/7 inzetbaar

Het derde speerpunt van Kuiphuis is dat het bedrijf 24/7 bereikbaar is. Bob vertelt lachend: “Ik zeg weleens tegen klanten dat als ze ’s nachts om drie uur bellen, ze wellicht twee keer moeten bellen voordat ik de telefoon opneem. Maar het principe blijft hetzelfde: de klant kan altijd op ons rekenen.”

Rustig op koers blijven
Waar het volgens Bob echt om draait bij het ondernemen is: “Rustig op koers blijven.” Hij vervolgt: “Mensen willen niet graag veranderen, of het nu om een mooie nieuwe kraan gaat of om een beter softwareprogramma of een handigere telefoon. Je moet je dus rustig voorbereiden. Zo zijn wij bezig met verdere automatisering en het implementeren van betere softwaresystemen, maar dit doen wij stap voor stap, zonder dat de klant er ooit last van kan ondervinden.” Ook zweert Bob bij het hebben van een externe adviseur: “Iemand die je uitdaagt, iemand die ‘domme’ vragen durft te stellen, iemand die je vraagt waarom je iets doet. Dat houdt je scherp.”

CO2-prestatieladder
Daarnaast is Kuiphuis Kraanverhuur momenteel bezig met een traject voor het behalen van niveau 2 van de CO2-prestatieladder van ProRail. Dit is een certificatiesysteem dat ProRail inzet om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gaat volgens Bob echter over meer dan het verduurzamen van bestaande bedrijfsactiviteiten. “Kuiphuis Kraanverhuur voelt zich betrokken bij het reilen en zeilen van de maatschappij en draagt daar graag een steentje aan bij door het ondersteunen ven lokale initiatieven.”

Gestapeld financieren
Bob: “Het is prettig samenwerken met ABN AMRO Lease. De accountmanager van ABN AMRO Lease heeft veel kennis van ons bedrijf en is een gesprekspartner op niveau. Het grootste voordeel vind ik de creatieve oplossingen die ABN AMRO Lease kan bieden dankzij de nauwe samenwerking met ABN AMRO, onze huisbankier. Zoals ook in de commercial van ABN AMRO naar voren komt, waarbij verschillende financieringsvormen gecombineerd worden tot een passende mix. Dankzij de combinatie tussen Lease en bancair krediet is veel mogelijk en houd ik de ruimte om te ondernemen.

Lees hier het artikel over gestapeld financieren

Meer weten over Kuiphuis Kraanverhuur? Klik dan hier