Ondernemer aan het woord: Boers & Co

img

Nieuws - 04 juli 2016

Het in 1895 opgerichte Boers & Co is gespecialiseerd in technologische oplossingen. De nadruk ligt op het vervaardigen van kwalitatief hoogstaande producten. Daarnaast controleert het bedrijf ook de logistieke processen om de supply chain compleet te maken. ABN AMRO Lease ging in gesprek met de CEO, Ronald Koot.

Over Boers & Co
Boers & Co bestaat al 120 jaar en er is veel veranderd in deze periode. Oorspronkelijk maakte het bedrijf rubberen stempels en metalen naamplaatjes. In de loop der jaren zijn hier door de overname van bedrijven onder andere verspanende- en plaatwerkmetaalbewerking aan toegevoegd. Begin dit jaar is de B.V. MechaTronica opgericht, waar fijnmechanica, fijnplaatwerk en elektronica samenkomen. Kwalitatief hoogstaande onderdelen worden door MechaTronica verzameld en geassembleerd tot een functionerend eindproduct. Deze activiteiten werden al een aantal jaren verricht binnen Boers & Co, maar MechaTronica is nu een zelfstandig bedrijf. De grootste verandering van de afgelopen jaren is echter dat Boers & Co eerst alleen onderdelen produceerde, maar nu meer werkt aan een totaaloplossing. Zo worden er complete apparaten gebouwd, van gasmeters tot aan medische apparatuur.

Innovaties
Sinds 2009 is Ronald Koot enig aandeelhouder van Boers & Co. In de periode 2010-2015 heeft hij samen met zijn team gebouwd aan het bedrijf dat nu staat; van een maakbedrijf naar een bedrijf dat een compleet product levert. Het bedrijf heeft in die periode veel vooruitgang gemaakt. Zo draait het nu 24/7 en wordt er gewerkt volgens QRM (Quick Response Manufacturing). Ronald: “Door roulerend en overlappend te werken, kun je flexibeler inspelen op wensen van relaties. Hierdoor zijn doorlooptijden verbeterd en kan men sneller reageren op de vraag van relaties." Ook is er sprake van sociale innovatie: er wordt gewerkt met zelfsturende teams. Volgens Ronald is het niveau van de medewerkers hierdoor toegenomen doordat specialisten worden ontwikkeld, mensen die goed zijn in hun vak. Er bestaat daarnaast de mogelijkheid om ‘master’ te worden: mensen die het in zich hebben om kennis over te dragen waardoor het kennisniveau binnen het bedrijf wordt gewaarborgd. Andere vooruitgangen binnen het bedrijf zijn dat vele processen sinds een aantal jaar volledig geautomatiseerd zijn en dat het bedrijf ‘Clean en Lean’ werkt: er is een vol geautomatiseerde reinigingsinstallatie waardoor er een zeer kwalitatief hoogstaand product wordt geleverd. Korreltjes en stofdeeltjes zijn namelijk van grote invloed op de kwaliteit van een apparaat en de levensduur. Ten laatste draagt LEANmanagement bij aan een efficiënt bedrijfsproces.

“Door roulerend en overlappend te werken, kun je flexibeler inspelen op wensen van relaties. Hierdoor zijn doorlooptijden verbeterd en kan men sneller reageren op de vraag van relaties.”

Ronald Koot,CEO Boers & Co

‘In een keer goed’
De core business van Boers & Co zijn technologische oplossingen in de fijnmetaal industrie. Daarnaast levert Boers & Co ook logistieke oplossingen. Ronald: “Ons onderscheidend vermogen is de passie voor precisie, die iedereen heeft binnen de onderneming. ‘In een keer goed’ is het motto. Betrouwbaarheid staat boven alles. Boers & Co gaat langdurige relaties aan, want alleen op die manier leer je een relatie goed kennen en kun je een kwalitatief hoogwaardig product leveren en uitstekende dienstverlening”, zegt Ronald.

3D printing
Boers & Co is continu bezig met de optimalisering van processen en productinnovaties. Zo vindt er robotisering plaats en wordt er ook gebruik gemaakt van 3D printing om producten te vervaardigen. “Het is een mooie techniek waarmee onderdelen vervaardigd kunnen worden, wat voorheen niet mogelijk was”, zegt Ronald. Ook werkt het bedrijf aan ‘cobotisering’, een nieuwe ontwikkeling waarbij robots samenwerken met mensen.

Samenwerking ABN AMRO Lease
Sinds het aantreden van Ronald is er veel geïnvesteerd in het bedrijf: productinnovaties, automatisering, investeringen in medewerkers. Ronald: “Deze investeringen betalen zich nu gelukkig uit, maar investeringen in machines zijn en blijven noodzakelijk. Via de relatiemanager van huisbank ABN AMRO werd ik op de mogelijkheden van lease gewezen. De accountmanager van ABN AMRO Lease voegt waarde toe door mee te denken in passende oplossingen voor Boers & Co waardoor zij haar strategie verder kan doorvoeren.”

Toekomst
“Ik heb er vertrouwen in dat de stappen die ik heb gezet de continuïteit van het bedrijf waarborgen”, vervolgt Ronald. “Dat zie ik terug in de hoge klanttevredenheid; de relaties van Boers & Co zijn zeer tevreden en geïnteresseerd in de ontwikkelingen van het bedrijf. In de toekomst zie ik graag dat de samenwerking met de relaties geïntensiveerd wordt, waardoor het mogelijk zal zijn om nog beter een breder pakket aan producten en diensten aan te bieden.”

Meer weten over Boers & Co? Klik hier voor de website.