ABN AMRO Lease Accelerator zesde in Shell Eco-marathon

img

Nieuws - 04 juli 2016

De ABN AMRO Lease Accelerator is zondag 3 juli als zesde geëindigd tijdens de Shell Eco-marathon 2016. Het voertuig op waterstof, dat is ontwikkeld door studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), behaalde op het parcours in Londen een verbruik van 1:570 km. De winst ging naar het Franse team La Joliverie Polytech uit Nantes.

De studenten van HAN Hydromotive ontwikkelden met steun van ABN AMRO Lease een compleet nieuw voertuig, de Accelerator. Studente Lobke Lamberts was dit jaar de eerste vrouwelijke bestuurder die namens Team HAN-Hydromotive meedeed aan de Shell Eco-marathon. De duurzaamheidsrace, die in 2015 nog in Rotterdam plaatsvond, verhuisde dit jaar naar een nieuw parcours op het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Ruim 200 teams
De Shell Eco-marathon is een race waarbij meer dan 200 teams uit 24 landen proberen met een waterstofvoertuig een zo goed mogelijk verbruik te behalen. Team-manager Thijs Verbeek: “Zonder hulp van sponsors als ABN AMRO Lease zouden we niet mee kunnen doen. De mogelijkheid een nieuw voertuig te bouwen, biedt een geweldig inzicht in het gebruik van alternatieve brandstoffen. Dit helpt op haar beurt ABN AMRO Lease en haar klanten. Een win-win situatie.”

Partners van de toekomst
ABN AMRO Lease is als hoofdsponsor van het project trots op het resultaat en alle teamleden van HAN-Hydromotive. Het afgelopen jaar heeft het team keihard gewerkt om het splinternieuwe voertuig optimaal aan de start te brengen. Als partners van de toekomst kijken HAN-Hydromotive en ABN AMRO Lease uit naar de Shell Eco-marathon 2017.

“Zonder hulp van sponsors als ABN AMRO Lease zouden we niet mee kunnen doen. De mogelijkheid een nieuw voertuig te bouwen, biedt een geweldig inzicht in het gebruik van alternatieve brandstoffen. Dit helpt op haar beurt ABN AMRO Lease en haar klanten. Een win-win situatie.”

Thijs Verbeek,Team-manager

Innovatieve en duurzame bedrijfsmiddelen
Met de financiële steun wil ABN AMRO Lease het bewustzijn rond alternatieve brandstof voor voertuigen vergroten. Frank Stienstra, CEO ABN AMRO Lease, is blij met de samenwerking met de studenten. “Voor leasemaatschappijen zoals ABN AMRO Lease, vragen innovatieve en duurzame bedrijfsmiddelen om een nieuwe kijk op financieringsvraagstukken. Ik geloof dat de jongere generatie ons hierbij kan helpen. Daar is de samenwerking met HAN Hydromotive een goed voorbeeld van.”

Klik hier voor meer informatie over Team HAN-Hydromotive en de Shell Eco-marathon.