Vendor Lease als 'one-stop shop' voor klanten

img

Nieuws - 31 oktober 2016

Bent u op zoek naar een financieringsoplossing waarmee uw afzet wordt gestimuleerd? En wilt u inspelen op de toenemende vraag naar lease? Vendor Lease biedt meerdere voordelen voor ondernemers. Taco de Boer, directeur Vendor Lease bij ABN AMRO Lease, geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

Hoe werkt Vendor Lease?
“Vendor Lease is gericht op samenwerkingen met leveranciers, producten, importeurs of leasemaatschappijen (deze partijen noemen wij de ‘Vendor’) die kapitaalgoederen leveren, produceren of financieren ten behoeve van zakelijke afnemers in Nederland. Bent u leverancier of producent van bedrijfsmiddelen en wilt u een financiering aanbieden aan uw klant? Met Vendor Leasing wordt u in staat gesteld om bedrijfsmiddelen aan te bieden of zelf te financieren met on- en off-balance financieringsoplossingen. Onze focus ligt hierbij op lange termijn samenwerkingen, waarbij het benutten van elkaars kwaliteiten centraal staat.”

Wat zijn de voordelen voor de Vendor?
“Het aanbieden van een Vendor financieringsoplossing verhoogt de toegankelijkheid en de afzet van de Vendor. Daarnaast zoeken we aansluiting bij de strategie van de onderneming. Zo wordt er ingespeeld op de toenemende vraag naar lease. Maar ook klantbinding staat centraal door middel van lange termijn samenwerking en door het monitoren van aflopende contracten zodat, op het juiste moment, nieuwe aanbiedingen gedaan kunnen worden. Kortom: Vendor is samen groeien.”

Waarom kiezen ondernemers voor samenwerking met ABN AMRO Lease?
“ABN AMRO Lease biedt de Vendor een vast, gespecialiseerd contactpersoon, de Vendor Program Manager (VPM). Zij zorgen dat het Vendor Lease Programma goed aansluit op de wensen en behoeftes van de Vendor. ABN AMRO Lease werkt met een Vendor Portal. Een online applicatie die de Vendor een efficiënt en geautomatiseerd leaseproces biedt. Hierin kunnen calculaties, verzoeken voor nieuwe lease-aanvragen, uitbetalingen en wijzigingen van contracten betrouwbaar, snel en gebruiksvriendelijk ingediend worden. De portal is specifiek gemaakt voor Vendor Lease-activiteiten en is overal en altijd toegankelijk”.

De uitgangspunten van Vendor Lease op een rij:

  • Samenwerking op basis van een businesspartnership tussen ABN AMRO Lease en de leverancier, producent of importeur van kapitaalgoederen

  • De Vendor wordt in staat gesteld bedrijfsmiddelen aan te bieden aan klanten met een on- of off-balance financieringsoplossing

  • Door deze vorm van afzetfinanciering creëert voor de Vendor een ‘one-stop shop’ voor haar klanten

Meer informatie?
Wilt u meer weten over Vendor Lease? Kijk verder op onze website.

Of neem contact op via vendor@nl.abnamrolease.com of 030-2906591.