Ondernemer aan het woord: ABB Trading

img

Nieuws - 25 januari 2017

ABB Trading is een handelsbedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van het sorteren en verpakken van blauwe bessen. ABB Trading is betrokken bij het gehele proces zodat er gegarandeerd verse bessen bij de klant worden geleverd. ABN AMRO Lease ging in gesprek met Harry Janssen, Financieel Directeur: “ABB Trading heeft met alle telers wereldwijd persoonlijk contact, zo kunnen wij kwaliteit garanderen.”

Over ABB Trading

ABB Trading is in 2014 opgericht. In 2015 werd in Horst, Limburg een bedrijfspand aangekocht. Een grote lege hal die inmiddels helemaal vol staat met machines en mensen om de blauwe bessen te sorteren en te verpakken. “Sinds de start in het pand in 2015 laten wij een flinke groei zien. In 2016 is de omzet gestegen met 125%. Inmiddels zijn er 25 mensen vast in dienst en hebben wij de beschikking over 25 uitzendkrachten in de drukke seizoenen”, zegt Harry Janssen.

Telers op verschillende continenten

Doordat blauwe bessen niet het hele jaar door in Nederland geteeld kunnen worden, maakt ABB Trading gebruik van telers op verschillende continenten. In meerdere landen worden blauwe bessen geteeld voor ABB Trading. “Wij hebben persoonlijk contact met alle telers in de verschillende landen. Hierdoor hebben wij invloed op het meest geschikte ras voor consumptie.” Om het hele jaar een goede kwaliteit blauwe bessen te kunnen leveren komen de bessen uit verschillende landen. Tijdens het Europese seizoen komen de bessen bijvoorbeeld uit Nederland, Polen, Spanje, Servië en Portugal. Na dit seizoen komen de bessen voornamelijk uit Zuid-Amerika, uit bijvoorbeeld Chili, Peru of Argentinië. Harry Janssen vertelt hierover:

Om de groei aan te blijven kunnen en kwaliteit te blijven bieden worden er nu projecten opgezet in bijvoorbeeld Macedonië. Doordat wij zeer selectief zijn in de keuze van onze telers en wij persoonlijk contact met ze hebben krijgen wij de beste rassen en leveren wij het hele jaar verse blauwe bessen

Samenwerking met ABN AMRO Lease

De samenwerking met ABN AMRO Lease verliep, naar Harry’s woorden, perfect. Doordat ABB Trading nog altijd groeit, wilden zij hun werkkapitaal graag vrijhouden om te kunnen ondernemen. Na de zomer van 2016 werd er contact gezocht met ABN AMRO Lease omdat er geïnvesteerd moest worden in nieuwe machines. Doordat Harry Janssen een achtergrond heeft binnen de bankwereld wist hij al veel van financieren af. Lease is wat hem betreft dé oplossing voor het financieren van materiele vaste activa. “ABN AMRO Lease toonde vanaf moment één begrip voor wat wij wilden. ABN AMRO Lease dacht mee en deed niet moeilijk. Daarnaast ging het hele proces ook heel snel. Binnen 4 dagen hadden wij uitsluitsel en nu gebruiken wij de nieuwste en meest moderne machines ter wereld”, legt Harry Janssen uit.

Meer weten over ABB Trading? Klik hier voor de website