Verduurzamen doet u met lease voor duurzame objecten

img

Nieuws - 26 januari 2017

Wilt u uw bedrijf verduurzamen? En bent u van plan te investeren in een bedrijfsmiddel? Misschien komt uw gewenste bedrijfsmiddel wel in aanmerking voor een fiscale regeling, zoals de EIA of de MIA/Vamil. ABN AMRO Lease zet de beschikbare fiscale regelingen voor u op een rijtje.

Welke fiscale regelingen zijn er met betrekking tot investeringen in bedrijfsmiddelen?

  • De Energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA is in het leven geroepen om bedrijven die investeren in energiebesparing of energie-verduurzaming een fiscaal voordeel op te leveren.

  • De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Beide zijn fiscale regelingen voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke technieken. Bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA/Vamil, staan vermeld op de Milieulijst.

Hoe werkt de EIA?

De EIA is een fiscale aftrekregeling die u financieel voordeel biedt als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie. Met de EIA kunt u 55,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Hierdoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Hoe werkt de MIA/Vamil?

Met de MIA en de Vamil kunt u belastingvoordeel halen, mits uw gewenste bedrijfsmiddel op de Milieulijst voorkomt. Met de MIA kunt u, afhankelijk van het investeringsbedrag, tot maximaal 36% van uw investeringsbedrag in mindering brengen op uw fiscale winst. De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75% van een investering, versneld af te schrijven. Hierdoor vermindert u de fiscale winst, dus hoeft u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u investeren in een energie- en/of milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? En wilt u gebruik maken van een dergelijke fiscale regeling? ABN AMRO Lease kan u helpen. Speciaal voor dit type investeringen, hebben wij een nieuwe service ontwikkeld: lease voor duurzame objecten. Meer weten? Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.