Lease voor zonnepanelen

img

Nieuws - 04 mei 2017

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen voor uw onderneming? ABN AMRO Lease biedt u vanaf nu de mogelijkheid om zonnepanelen te leasen. Zo leveren we samen een bijdrage aan de verduurzaming van het vastgoed in Nederland en houdt ú kapitaal over om te ondernemen. Meer weten over het leasen van zonnepanelen? Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.

Leasen biedt voordeel
In Nederland worden veel van de zonne-energiesystemen nog gefinancierd vanuit de eigen cashflow en/of aanwezige creditgelden, stelt Astrid Joosten, Manager Salesdesk bij ABN AMRO Lease. “Dit komt vaak omdat bij financiering van een zonne-energiesysteem niet direct wordt gedacht aan lease als financieringsoplossing. Het grootste voordeel van het leasen van een zonne-energiesysteem is dat het systeem tot 100% kan worden gefinancierd. Hierdoor blijft het werkkapitaal onaangetast en blijven ondernemers flexibel genoeg om snel te reageren op nieuwe omstandigheden.” Volgens Joosten is de financieringsoplossing voor zonne-energiesystemen een eenvoudige en snelle manier van financieren. “Via onze website kan de klant nu ook zonne-energiesystemen aanvragen en met onze online leasecalculator krijgt de klant zelfs direct een indicatie van zijn maandelijkse kosten. Wanneer de aanvraag bij ons binnenkomt hoort de klant binnen 24 uur of de financiering mogelijk is.”

Zonnepanelen dragen bij aan de energietransitie
Investeringen in zonne-energie in Nederland nemen ieder jaar met ongeveer twintig procent toe. Volgens Rick van Hemert, Equipment Specialist Public & Sustainability bij ABN AMRO Lease, is dat een goede en noodzakelijke ontwikkeling om in Nederland de klimaatdoelstellingen te realiseren. “Zonne-energie speelt een belangrijke rol in de huidige energietransitie. Waar het beeld van zonnepanelen op particuliere daken al niet meer weg te denken valt, verschuift de focus nu in rap tempo naar grootschalige projecten op bedrijfsterreinen en op daken van bedrijfspanden. Deze ontwikkeling moet de in Nederland opgewekte zonne-energie verviervoudigen voor het einde van 2020. Met lease voor zonnepanelen kunnen ondernemers snel en eenvoudig hun bedrijfspand verduurzamen. U kunt mogelijk ook in aanmerking voor subsidie.”

Lease voor zonnepanelen nu mogelijk
Leasemaatschappijen zijn het afgelopen decennium terughoudend geweest met lease voor zonnepanelen. Dit had onder meer te maken met de geschatte terugverdientijd van ongeveer 10 jaar en de vraag of een zonne-energiesysteem roerend of onroerend is. Vanaf 2017 is het bij ABN AMRO mogelijk zonne-energiesystemen te financieren middels lease. Of een bedrijfsmiddel leasebaar is, hangt onder meer samen met de roerendheid van het systeem. Een zonnepark dat zich op de grond bevindt is meestal onroerend en dus niet leasebaar. Dit geldt ook voor een zonne-energiesysteem dat als dakdekking fungeert. Systemen die “los” op het dak staan zijn over het algemeen wel roerend en daarmee leasebaar.

Meer informatie over lease voor zonnepanelen vindt u op abnamrolease.nl/zonnepanelen.