Leasen met korting

img

Nieuws - 02 oktober 2017

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Investeringsbank (EIB) stellen geld beschikbaar om de economie van de EU-lidstaten te stimuleren. De investeringen van de ECB en de EIB maken het mogelijk om rentekorting te ontvangen op een nieuwe financiering bij ABN AMRO Lease.

De EIB-kortingsregeling
Het is de vierde keer dat de EIB en ABN AMRO samenwerken en een mogelijkheid creëren voor Nederlandse ondernemingen om tegen aantrekkelijke rentevoorwaarden geld te lenen. De Europese Investeringsbank is van de 28 lidstaten van de EU, waaronder Nederland. Steun aan het MKB is één van de speerpunten van het financieringsbeleid van de EIB. Zij stelt hiervoor geld beschikbaar om nieuwe investeringen te stimuleren.

Wanneer komt u in aanmerking voor de EIB-kortingsregeling?
Om in aanmerking te komen voor EIB-kortingsregeling dient uw bedrijf aan een aantal criteria te voldoen:

  • De kortingsregeling is uitsluitend bedoeld voor het MKB. Daarom dient uw onderneming over maximaal 3000 werknemers te beschikken (FTE).

  • De EIB-kortingsregeling is alleen toepasbaar bij investeringen van minimaal €250.000 en maximaal €12,5 miljoen.

  • De looptijd van uw lease dient 2 tot 7 jaar te zijn.

  • Het moet om een nieuwe investering gaan. Herfinanciering komt niet aanmerking.

Als u voldoet aan de voorwaarden en het financieringsbeleid van ABN AMRO Lease ontvangt u maximaal 0,25% korting op de rente.

Voordeel met de TLTRO-korting
Om de economie van EU-lidstaten te stimuleren maakt de Europese Centrale Bank (ECB) het mogelijk voor banken om te lenen tegen een verlaagde rente. Dit programma van de ECB wordt ook wel het ‘Targeted Long-Term Refinancing Operations’- programma genoemd. Dit voordeel deelt ABN AMRO Lease met haar klanten. U kunt daarom een TLTRO-rentekorting van 0.25% ontvangen op uw lease.

Wanneer komt u in aanmerking voor de TLTRO-korting?
Om gebruik te kunnen maken van de TLTRO-kortingzal uw onderneming aan de volgende criteria moeten voldoen:

  • De hoofdsom van uw lease dient minimaal €250.000 en maximaal €25 miljoen te zijn.

  • De looptijd van de lease is maximaal 5 jaar.

  • De uitbetaling van de lease moet in 2017 plaats vinden.

Tot slot is het van belang om te weten dat de TLRTRO-korting niet toepasbaar is in combinatie met de EIB-kortingsregeling.

De TLTRO-korting is beschikbaar tot en met december 2017. Daarnaast geldt zowel voor de EIB-korting als voor de TLTRO-korting: OP=OP. 

Voor meer informatie over de EIB-kortingsregeling of de TLTRO-korting kunt u contact opnemen met uw accountmanager bij ABN AMRO Lease.