3 handige tips om uw TCO te verlagen

img

Nieuws - 17 januari 2017

Om goede investeringskeuzes te maken is inzicht in uw kosten belangrijk. Een belangrijk hulpmiddel bij het maken van dergelijke keuzes, is het helder krijgen van uw Total Cost of Ownership (TCO). Dit is een benaderingswijze die alle kosten, die zijn gerelateerd aan de aanschaf en het gebruik van een bedrijfsmiddel, inzichtelijk maakt. Wilt u weten hoe u uw Total Cost of Ownership kunt beïnvloeden? Lees dan de volgende drie handige tips!

1. Heb aandacht voor procesoptimalisatie

Om te weten hoe uw Total Cost of Ownership (TCO) eruit ziet, is het belangrijk inzicht te hebben in uw kosten. Denk hierbij aan de kosten van aanschaf, gebruik en onderhoud van uw machinepark. Belangrijk bij het verlagen van uw TCO is het efficiënt en duurzaam produceren. Door de processtappen te verbeteren, wordt verlies van grondstoffen voorkomen, het gebruik van energie verlaagd en de kwaliteit van de producten verhoogd. Het verder automatiseren en/of robotiseren van productieprocessen vormt een belangrijke schakel tot succes. De data die geavanceerde ‘pick and place’ machines verzamelen, kunnen vervolgens gebruikt worden om het proces te optimaliseren.

2. Maak gebruik van de beschikbare fiscale regelingen

Heeft u al eens van de MIA (Milieu-investeringsaftrek) gehoord? Of de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen)? Beide zijn fiscale regelingen die in het leven zijn geroepen om investeringen in milieuvriendelijke technieken te stimuleren. Door hier slim gebruik van te maken, kunt u uw TCO verlagen. Snel weten of u als ondernemer of leverancier in aanmerking komt hiervoor? Bekijk dan deze handige infographic

3. Robotisering van uw productieprocessen

Wist u dat robots de handelingskosten met 20-40% kunnen verlagen? Hierdoor wordt uw TCO verlaagd. Zo kan een investering in robotisering in gemiddeld 3 jaar worden terugverdiend. Robots bestaan naast hardware ook voor een zeker percentage uit software. ABN AMRO Lease onderzoekt graag de mogelijkheden om deze software mee te financieren. Daar waar de software wordt aangepast kan een bestaande robot “opnieuw” worden ingezet. Om die reden kunnen ook jong gebruikte robots in aanmerking komen voor lease.

Meer lezen over de TCO? Lees hier meer over de TCO in de sector Bouw of over de TCO in de Agrarische sector.