U financiert nu ook uw zonnepanelen met lease

img

Nieuws - 20 februari 2017

Sinds dit jaar kunt u nu ook uw zonnepanelen financieren met lease. Snel en eenvoudig. Met het gebruik van zonne-energie bent u gebaat bij een goede kwaliteit zonne-energiesysteem. 

Sinds dit jaar kunt u nu ook uw zonnepanelen financieren met lease. Snel en eenvoudig. Met het gebruik van zonne-energie bent u gebaat bij een goede kwaliteit zonne-energiesysteem. Wilt u meer weten over zonne-energiesystemen en de financiering daarvan?

Zonnepanelen zijn het belangrijkste onderdeel van het zonne-energiesysteem
Zonnepanelen zijn het meest in het oog springende en tegelijk het duurste gedeelte van de installatie. Er bestaan veel verschillende soorten zonnepanelen van verschillende fabrikanten over de hele wereld. Zonnepanelen maken gebruik van verschillende technieken, maar ook zijn er verschillende gradaties in bijvoorbeeld efficiëntie, kwaliteit en kostprijs.

Zonnepanelen zijn er in 3 types:

  • Monokristallijn

  • Polykristallijn

  • Dunne-film

90% van de zonnepanelen bestaat uit mono- en polykristallijn zonnecellen. Slechts een klein deel bestaat uit dunne-film panelen. De laatste groep wordt gekenmerkt door het feit dat deze panelen niet bestaan uit individuele cellen, maar uit grote dunne oppervlakken materiaal die op elkaar zijn geplaatst en waar de stroomdraden doorheen lopen. Ze zijn minder efficiënt in het omzetten van zonlicht naar elektriciteit, maar zijn wel lichter, waardoor ze een goede oplossing zijn voor bepaalde grote dakconstructies.

Zijn er nog andere belangrijke onderdelen aan een zonne-energiesysteem?
Een ander belangrijk onderdeel van het zonne-energiesysteem is de omvormer. Dit toestel zet de gelijkstroom die opgewekt wordt door het zonnepaneel om in wisselstroom die in het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Dit is een essentieel onderdeel van de zonnestroominstallatie. Het is daarom uiterst belangrijk dat u naast de zonnepanelen ook voldoende aandacht aan de keuze voor dit toestel besteedt.

Wat bepaalt de kwaliteit van een installatiebedrijf?
De keuze voor een goed installatiebedrijf heeft grote impact op het rendement en de levensduur van de installatie. Voor u is het daarom ook belangrijk om zaken te doen met een gedegen installateur. Er zijn veel verschillende installatiebedrijven, waarvan sommige zich hebben gespecialiseerd in zonne-energie systemen. Vragen naar opleiding, ervaring, papieren en keurmerken kan u helpen bij het selecteren van het geschikte installatiebedrijf.

Hoe zit het met onderhoudskosten gedurende de looptijd?
Zonnepanelen vergen weinig tot zelfs geen onderhoud. Zo zijn er geen bewegende onderdelen en hoeft er niets gesmeerd of bijgevuld te worden. Zonnepanelen beschikken ook over een speciale coating waardoor vuil zich niet aan het glas hecht en er bij een regenbui weer afspoelt. Overigens is het niet onverstandig om na een paar jaar een controle van het gehele systeem (panelen, omvormer, bedrading en beveiliging) te laten uitvoeren.

Mogelijkheden van subsidies
U komt mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Meer informatie hierover vindt u op www.rvo.nl/subsidies-regelingen. De subsidie vraagt u zelf aan.

Direct een indicatie van uw maandelijkse kosten?
Klik dan hier om vrijblijvend onze leasecalculator te gebruiken. En doet u direct een aanvraag? Binnen 1 werkdag weet u of u in aanmerking komt voor de financiering.

Onze Equipment Specialist


Rick van Hemert
Equipment specialist

T: +31 (0)610 628 594
E: rick.van.hemert@nl.abnamrolease.com