Fiscaal voordeel op duurzame objecten? Dat kan.

img

Nieuws - 14 november 2018

Wilt u graag investeren in duurzame objecten? Top idee! Helaas is dit in de praktijk vaak moeilijker dan u denkt. Zo is de kans groot dat uw organisatie niet in aanmerking komt voor fiscaal voordeel als EIA (Energie Investeringsaftrek) of MIA (milieu investeringsaftrek). ABN AMRO Lease heeft nu de oplossing: milieulease.

Milieulease

Van bedrijven met beperkte fiscale capaciteit tot overheidsinstellingen die geen vennootschapsbelasting (vpb) betalen: er zijn allerlei redenen om niet in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel. Daarom introduceert ABN AMRO Lease milieulease. Hierbij wordt ABN AMRO Lease economisch en juridisch eigenaar van het object/bedrijfsmiddel. ABN AMRO Lease beschikt over de fiscale capaciteit om voor dit voordeel in aanmerking te komen. Dit fiscale voordeel verwerkt ABN AMRO Lease in de maandtermijn van uw leaseovereenkomst. Zo werken we samen aan een groene toekomst.

Voorbeeld uit de markt: Stichting Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

ABN AMRO Lease werkt samen met het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ), waarbij we gebruikmaken van milieulease. Marianne Bastiaanssen, beleidsadviseur treasury in het ETZ: “Dankzij de samenwerking met ABN AMRO Lease konden wij via milieulease aanspraak maken op de EIA en hebben wij met een aanzienlijk financieel voordeel onze verwarmings- en bevochtigingsinstallaties kunnen verduurzamen.”

De samenwerking met het ETZ betreft een investering in een stoom- en warm waterinstallatie. De installatie werd geleverd en geïnstalleerd door Unica Installatie techniek B.V. Vervolgens is er een aanvraag ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), en is er toen gekozen voor EIA. Dit leverde de grootste winst op. Door gebruik te maken van de EIA leverde dit een voordeel op ter hoogte van ruim 11% van de totale investeringssom.

Wilt u fiscaal voordeel op duurzame investeringen? Neem contact met ons op

ABN AMRO Lease zet zich met het aanbieden van milieulease in voor organisaties die zelf geen gebruik kunnen maken van deze fiscale regelingen ter stimulering van duurzame investeringen. Wij vinden dat iedereen die bijdraagt aan een groene toekomst recht heeft op het fiscale voordeel. Wilt u weten wat de verdere mogelijkheden zijn? Of heeft u andere vragen? Neem via de onderstaande gegevens contact op met Pim van Lexmond. Kijk voor meer informatie ook eens op www.abnamrolease.nl.

Contact
Pim van Lexmond - Accountmanager
E-mail: Pim.van.Lexmond@nl.abnamrolease.com
Telefoon: 06 13 76 21 79
Of stuur Pim een WhatsApp-bericht