Primeur voor Nij Smellinghe in Drachten

img

Nieuws - 06 november 2019

Als eerste ziekenhuis in Nederland, wekt Nij Smellinghe 30% van haar eigen energieverbruik op. Dit doet zij met 5500 zonnepanelen boven het parkeerterrein en 3500 panelen op de daken van de gebouwen. De feestelijke opening van het zonnepanelenpark was op Wereld Milieu Dag, 5 juni jongstleden.

Een ziekenhuis is een grootverbruiker van stroom, maar bij Nij Smellinghe staat verduurzaming hoog op de agenda. Naast aanschaf van energiezuinige apparatuur, ledverlichting en goede isolatie zijn de 9.000 zonnepanelen daar een bewijs van. In 2030 wil het ziekenhuis energiepositief zijn en zelfs energie leveren aan haar omgeving. De medisch specialisten erkennen het belang van verduurzaming van het ziekenhuis en hebben een deel van de zonnepanelen gefinancierd.

Duurzaam

ABN AMRO wil een betekenisvolle rol spelen als duurzame financier. Dit project van Nij Smellinghe past daar naadloos bij. ABN AMRO Lease heeft daarom het grootste deel van de zonnepanelen gefinancierd. Hierdoor heeft het ziekenhuis meer geld beschikbaar voor de patiëntenzorg. Uiteindelijk is dat de kerntaak van een ziekenhuis.  Door het financieren van dit soort projecten kan ook een bank bijdragen aan de wereld van morgen en een duurzame toekomst.

Droomt u ook van een groene toekomst? ABN AMRO Lease helpt u graag bij het verduurzamen van uw bedrijf.