HAN Hydromotive breekt persoonlijk record tijdens Shell Eco-Marathon Mileage Challenge

img

Nieuws - 08 augustus 2019

HAN Hydromotive heeft tijdens de Shell Eco-Marathon Europe een prachtige prestatie geleverd. ABN AMRO Lease is als hoofdsponsor trots op de studenten van HAN Hogeschool Arnhem.

De wedstrijd vond plaats op het Mercedes-Benz circuit in Londen en bracht meer dan 160 teams uit 25 landen bijeen. De Shell Eco-Marathon Mileage Challenge heeft duurzaamheid als belangrijkste pijler en telt twee verschillende voertuigklassen: de UrbanConcept en de Prototype-klasse. Het HAN Hydromotive-team nam met haar voertuig, genaamd de HM10, deel aan de UrbanConcept-klasse. Dit betekent dat het voertuig ook op de weg moet kunnen rijden, en dus moet voldoen aan een 48 pagina’s tellend regelement.

Drivers' World Championship

Het begon al goed tijdens de kwalificatie. De HM10 verbrak het eigen record op het gebied van waterstofverbruik en kwalificeerde zich direct voor de Drivers’ World Championship, de wedstrijd voor UrbanConcept-voertuigen van de Shell Eco-Marathon. De HM10 hoopte tijdens deze reeks te worden bekroond tot de snelste én energiezuinigste auto, maar dat bleek iets te hoog gegrepen. Uiteindelijk eindigde het team van HAN Hydromotive op de zevende plek, een resultaat waar ze trots op mogen zijn. “De meeste teams komen van universiteiten die meer tijd hebben om zich voor te breiden voor de marathon, dus het was een geweldig gevoel om onszelf te zien concurreren en zelfs die teams te passeren", aldus David Osterman, Public Relations manager van HAN Hydromotive.

Shell Eco-marathon: de uitdaging

Bij de Shell Eco-Marathon gaat het niet om snelheid, maar om efficiëntie. Deelnemers moeten zo ver mogelijk rijden met de kleinst mogelijke hoeveelheid brandstof. ABN AMRO Lease erkent het belang van dit initiatief en is sinds 2016 sponsor van HAN Hydromotive. "Initiatieven als de Eco-Marathon stimuleren de toekomst van duurzame energie. De sponsoring van ABN AMRO Lease geeft kracht aan deze boodschap, met dit soort samenwerkingen ziet de wereld dat duurzaamheid meer aandacht verdient", aldus Osterman.

Duurzaamheid

De sponsoring van de HAN Hydromotive sluit aan bij onze duurzaamheidsdoelstellingen. ABN AMRO streeft ernaar om in 2020 de CO2-uitstoot met minimaal 1 miljoen ton te hebben gereduceerd, maar ook minstens 100 circulaire financieringen en 1 miljard euro aan circulaire bedrijfsmiddelen te hebben gefinancierd.