Lease: een wapen in de strijd tegen het stikstofprobleem

img

Nieuws - 19 december 2019

De huidige stikstofcrisis heeft impact op vrijwel alle branches. Neem de bouwsector, waar de huidige problematiek zorgt voor een piek in de vraag naar elektrisch bouwmaterieel. Toch blijven grote investeringen uit, omdat de stikstofcrisis ondernemers in de bouw ook financieel treft. Het lijkt een vicieuze cirkel, maar er is een oplossing. Dat weet ook Hoogwerkt, het duurzaamste hoogwerker-verhuurbedrijf ter wereld.

Veel bedrijven zetten op het moment hun beste beentje voor op het gebied van duurzaamheid. Dat merken Jan Vriesinga en Arnold Grootveld, beiden directeur-eigenaar van Hoogwerkt. In het Financieel Dagblad vertelt Vriesinga dat de stikstofcrisis deze trend versterkt. “Met name bij bouwbedrijven, gemeenten en waterschappen groeit de vraag naar emissieloze bouwmachines.”

Stikstofcrisis

Hoewel de vraagt groeit, zorgt de stikstofcrisis ervoor dat bouwbedrijven flink in hun portemonnee worden geraakt. Als gevolg wordt de aanschaf van emissieloze bouwmachines vaak uitgesteld. Onnodig, er is immers een oplossing: lease.

Lease

Al in 2017 ontdekte Vriesinga dat ABN AMRO Lease een passende oplossing biedt. Grote investeringen zijn niet meer nodig en lease bij ABN AMRO zorgt ervoor dat werkkapitaal wordt vrijgehouden voor andere activiteiten. “Ik ken niemand op de hoogwerker-verhuurmarkt die met het kapitaal kan starten waarmee wij startten. We hebben geïnvesteerd in meer dan 800 elektrische machines om 80 vestigingen te vullen”, vertelde Vriesinga destijds.

Groeimiddel

Inmiddels is Hoogwerkt niet meer weg te denken uit de verhuurmarkt voor bouwmachines. Maar het bedrijf is nog altijd ambitieus. Met hulp van ABN AMRO Lease wil de onderneming de catalogus binnen twee jaar uitbreiden naar maar liefst 1400 duurzame machines. Een mooie bijdrage in de strijd tegen het stikstofprobleem.

Bent u ook geïnteresseerd in wat Lease voor u kan betekenen?

Bereken direct uw leasetarief

Of neem contact met ons op.