Case Study: Kraanbedrijf Nederhoff

img

Nieuws - 16 juli 2020

Nederhoff is gespecialiseerd in zwaar hijswerk. In de bouwsector is het bedrijf vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Zo nam Nederhoff als allereerste bedrijf de duurzame City Boy van Spierings in gebruik.

De uitdaging

De City Boy is de eerste hybride mobiele kraan ter wereld. Deze kraan kan volledig elektrisch rijden en werken, wat hem milieuvriendelijk maakt. Daarnaast is de City Boy ook compact, waardoor werk in een drukke stad een stuk eenvoudiger is dan voorheen.

Echter, er zijn nieuwe investeringen vereist voordat een dergelijk innovatief product in gebruik kan worden genomen. Dit, samen met de over het algemeen hoge kosten die kranen met zich meebrengen, maakt extra financiering noodzakelijk. Daar komt nog bij dat kranen in de loop der jaren periodiek vervangen moeten worden, wat eveneens zorgt voor extra kosten. Al deze investeringen zorgen er samen voor dat lease een zeer geschikte financiële optie is.

De oplossing

Nederhoff heeft een kapitaalintensief bedrijf en daarom moet een deel van de investeringen worden gefinancierd met lease- of bankfinanciering. Lease verschilt van een banklening omdat het mogelijk is om een bedrijfsmiddel voor 100% te financieren. Financiële Lease van ABN AMRO voldoet daarom volledig aan de behoeften van Nederhoff.

Werken met ABN AMRO

De voorwaarden die ABN AMRO stelt, sluiten perfect aan bij de behoeften van Nederhoff. Daarnaast legt ABN AMRO de nadruk op het leasen van duurzame bedrijfsmiddelen, wat aansluit bij de missie van het bedrijf.

De ervaringen met ABN AMRO Lease waren over het algemeen zeer positief, ook het proces verliep soepel en efficiënt. Wat ik wil opmerken is het vermogen van het team om de juiste vragen te stellen en ook snel antwoord te geven op onze financieringsaanvragen. De relatiemanagers tellen mee met een bouwportefeuille, zodat zij de business echt begrijpen.

Ron Nederhoff

 

Meer relevante artikelen

Bouwen aan de toekomst

17 juni

Het maken van de transitie naar duurzaamheid is voor veel bedrijven een grote stap. Toch is een duurzame toekomst dichterbij dan je denkt. Kijk bijvoorbeeld naar de bouwsector, waar CO2-reducerende bedrijfsmiddelen steeds vaker worden ingezet.

Case study: gespecialiseerde transporteur

21 april

Lees hoe ABN AMRO Asset Based Finance met lease en debiteurenfinanciering de groei van de organisatie mogelijk maakt.

Case study: bouwen zonder stikstof-uitstoot

12 november

Kijlstra, een Nederlandse betonmortelleverancier, gebruikt sinds kort deels hybride vrachtauto’s en sinds kort een volledig elektrische betonmixer – de eerste ter wereld. Lees hoe ABN AMRO Lease met financial lease het wagenpark van deze betonmortelleverancier duurzamer maakt. Zo krijgen we een schonere lucht en gebeurt er wat aan de woningnood.