Omzetgroei voor videoproductiebedrijf The Crew na financiering ABN AMRO Lease

img

Nieuws - 31 maart 2021

Videoproductiebedrijf The Crew kreeg regelmatig aanvragen voor interessante klussen. Toch konden deze niet allemaal opgepakt worden, vanwege technische beperkingen. Een nieuwe, geavanceerde regiewagen was de oplossing, maar The Crew had daar niet de financiële middelen voor. Dankzij een financiering van ABN AMRO Lease was die regiewagen geen toekomstmuziek meer en groeide de omzet gestaag.

Het artikel gaat verder onder de video.

De achtergrond van de klant

The Crew is een bedrijf dat de productie, de regie en het camerawerk doet van amusementsprogramma’s, sportwedstrijden, commercials, videoclips, series, documentaires en films. Het bedrijf heeft onder andere meegewerkt aan liveshows zoals The Voice Of Holland, tv-reclames zoals die van Gamma en series voor bijvoorbeeld Videoland. The Crew heeft een breed scala aan specialismen in huis: van meercamera-werk tot steadicam-werk tot Electronic News Gathering-werk (ENG). Dit doen ze zowel op locatie als in de studio.

The Crew

De uitdaging van de klant

Het productiebedrijf gebruikt een regiewagen voor de registraties van onder andere sportwedstrijden. De wagen die ze hadden, voldeed niet meer aan de eisen die The Crew en hun klanten stelden. Ze liepen tegen de grenzen aan van wat er technisch mogelijk was en er was te weinig ruimte voor een groot team. Daarom was er een nieuwe regiewagen nodig met meer functionaliteiten en een grotere capaciteit.

Er kwam een tip over een regiewagen die op de markt zou komen. Het ging om een tweedehands wagen van een Zwitserse ondernemer. Met slechts 100 draaiuren en 9.000 kilometer op de teller, was hij zo goed als nieuw. De wagen werd voor de helft van de nieuwwaarde aangeboden: een buitenkansje. Toch was deze investering te groot om uit eigen zak te betalen.

The Crew

De oplossing vanuit ABN AMRO

The Crew benaderde verschillende banken om te achterhalen of er een financiering mogelijk was. Uiteindelijk gingen ze in zee met ABN AMRO Lease om een financiering te krijgen voor de regiewagen die ze op het oog hadden. Ze kozen voor ons vanwege onze persoonlijke, adviserende en deskundige benadering.

Job Scholtze, eigenaar van The Crew: “Er werd direct een ABN AMRO Lease-expert aan ons gekoppeld die verstand had van onze branche. Hij dacht met ons mee of het wel slim was om die specifieke regiewagen te kopen. Er werd echt naar ons geluisterd, in plaats van dat het alleen commercieel eenrichtingsgesprek was. Dat gaf ons het laatste zetje om de financiering door ABN AMRO te laten verstrekken.” The Crew vond het een spannende stap, maar besloot ervoor te gaan. Ze deden hun motto ‘No guts, no glory.’ eer aan.

The Crew

Het resultaat van de samenwerking

De nieuwe regiewagen zorgde voor voor een flinke omzetgroei van The Crew. Met een capaciteit van 21 personen ten opzichte van de 9 personen bij de oude wagen, kon The Crew grootschalige opdrachten aannemen en een hogere kwaliteit bieden aan klanten. Job Scholtze: “Met de nieuwe regiewagen hebben we geen grenzen meer in wat we kunnen maken. Bij live-uitzendingen kunnen we nu ook ondertitelen, slow-motions maken, graphics maken en nog veel meer. Daardoor kunnen we verslag doen van grote sportevenementen, zoals voetbalwedstrijden voor de NOS. Ons bedrijf groeit als kool.”

The Crew

Samenwerking met ons

Kan uw bedrijf ook wel een financiële boost gebruiken? Ontdek wat lease voor u kan betekenen en wie weet maken wij binnenkort financiële ruimte voor uw succes.

Relevante lease objecten

Meer relevante artikelen