Partners in zakelijke groei

img

Nieuws - 14 december 2022

Elke dag spreken we met ondernemers die voor flinke uitdagingen staan. Wij staan hen graag terzijde, zodat we zowel grote als kleine ondernemers ruimte bieden voor succes. Hoe we dit doen? Lees meer over de uitdagingen van de Mondzorgkliniek uit Oud-Beijerland, Investigation & Recovery Service en de Delftse Tandartspraktijk.

Mondzorgkliniek

De uitdaging

De Mondzorgkliniek in Oud-Beijerland wil stappen maken in de transitie naar duurzaamheid. De meest recente verduurzamingsslag van Maurice en collega’s volgt op een lange reeks kleinere stapjes. Zo stapte de mondzorgkliniek eerder al over op kartonnen bekertjes en minder papieren servetjes. En patiënten spoelen hun mond met koud water in plaats van met verwarmd water. “Natuurlijk helpen die kleine beetjes mee. Maar we wilden een groter verschil maken. De keuze viel op zonnepanelen, waarmee we ook de energiekosten flink terugbrengen; dat merkten we meteen. We kunnen nu twee derde van ons stroomverbruik dekken met zelfopgewekte energie. Na een zonnige dag kijk ik snel even op de app hoeveel ze nu weer hebben opgeleverd!”

Lees direct het hele verhaal

De oplossing

Financiële lease

Investigation & Recovery Service

De uitdaging

Voor het bedrijf Investigation & Recovery Service is opsporingswerk ontzettend belangrijk. Hierbij speelt observatie een grote rol – soms uren of dagen achter elkaar. Een goed vervoermiddel is dan ook essentieel: “Onze voertuigen moeten voldoen aan speciale wensen; we willen erin werken én slapen. Een soort camper, die we kunnen inrichten als observatiepost met alle bijbehorende camera-apparatuur.” Het regelen van financiering voor zo’n speciale bus bleek in eerste instantie niet zo eenvoudig. “Bij een reguliere leasemaatschappij was een lease niet mogelijk, omdat ze geen leases afsluiten voor campers. Zo kwam ik bij de ABN AMRO uit. Daar was begrip voor onze uitleg dat deze bus een essentieel bedrijfsmiddel voor ons is, en gold de beperking niet Ondertussen hebben we bij IRS drie bussen rondrijden, en bij elke nieuwe aanschaf gaat de afsluiting van het leasecontract gemakkelijker.”

Het complete klantverhaal van Investigation & Recovery Service lees je binnenkort op onze website.

De oplossing

Financiële lease

Delftse Tandartspraktijk

De uitdaging

De Delfste Tandartsenpraktijk had voor de inrichting onder meer behandelstoelen, tandheelkundige instrumenten, apparatuur voor röntgenfoto’s nodig. Voor ondernemer Milad was het afsluiten van een lease voor zulke kostbare apparatuur vanzelfsprekend. De vraag was vooral met wie hij hiervoor in zee zou gaan. “Ik heb met meerdere partijen contact gehad”, vertelt hij. “Met de experts van de ABN AMRO had ik direct een goede klik. Ze begrepen ons plan. Er komt veel kijken bij het opzetten van een nieuwe praktijk en zij ondersteunden ons daar heel goed in. Ze stelden goede, kritische vragen over ons bedrijfsplan en over de voor- en nadelen van een financiële of operationele lease. Dit traject speelde zich af in coronatijd, maar dat was voor hen geen belemmering: we hebben zeker vier of vijf uitgebreide online sessies gehad.”

Het complete klantverhaal van de Delfste Tandartsenpraktijk lees je binnenkort op onze website.

De oplossing

Financiële lease

Relevante lease objecten

Meer relevante artikelen