Milieu & duurzaamheid

De ontwikkelingen in de voedselsector in Nederland kunnen worden getypeerd door een hoge prijsdruk, variabele inkoopprijzen, schaalvergroting en een toename in de toepassing van nieuwe technologieën. Het opvoeren van efficiëntie is noodzakelijk, dit kan met het drukken van personeelskosten door middel van robotisering. Welke strategische keuzes liggen er voor u en welke investeringen kunnen u helpen uw doel te bereiken?

Lease binnen de voedselverwerkende industrie is maatwerk
Wij zijn in staat om hele productielijnen en ook combinaties van verschillende machines van verschillende merken als geheel te financieren en bieden op deze manier een totaaloplossing. Of u nu een enkele machine of een gehele productielijn wenst te realiseren, wij zijn de juiste partner om uw onderneming verder te brengen. Onze adviseurs kennen de sector en de machines die u gebruikt. Wij kijken samen met u welke leaseconstructies en maatwerkoplossingen optimaal zijn voor uw investeringsbehoefte en staan u graag te woord.

Lease oplossingen binnen de voedselverwerkende sector
Lease met voouitbetaling
In de voedselverwerkende industrie is er vaak sprake van een lange periode tussen de aanschaf van bedrijfsmiddelen en levering. In dit geval kan lease met vooruitbetaling uitkomst bieden. Een groot voordeel, want hierdoor behoudt u financiële flexibiliteit bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die voor u op maat worden gemaakt.

Sale en Leaseback
Naast het financieren van nieuwe bedrijfsmiddelen, kunnen ook reeds in gebruik zijnde bedrijfsmiddelen gefinancierd worden. Door middel van Sale en Leaseback kunt u liquiditeiten vrijmaken, welke u aan kunt wenden om verder te investeren in uw bedrijf.

Off-balance financieren
Met behulp van Operationele Lease kunt u off-balance financieren. U loopt hierdoor geen risico op waardevermindering van bedrijfsmiddelen. Zeker als bij u bezit van het bedrijfsmiddel geen prioriteit heeft en u een betere balansverhouding wenst, is dit een mooie oplossing.

Wilt u economisch eigenaar zijn? 
Dat kan middels een Financiële Lease. De waarde van het bedrijfsmiddel staat in dit geval op de balans van uw onderneming en u kunt er ook op afschrijven. Bent u liever ook juridisch eigenaar van de bedrijfsmiddelen? Ook dat is mogelijk middels een Financiele Lease met pandrecht die u kunt vergelijken met een lening.