Bedrijfswagen leasen voor starters

Het is een veelvoorkomend probleem bij startende ondernemers zoals u: er is een bedrijfswagen nodig, terwijl er niet voldoende financiële middelen zijn om er eentje te kopen. Leasen is de oplossing. Maar is een bedrijfswagen leasen voor starters wel mogelijk? In de meeste gevallen wel. Sterker nog, voor veel startende ondernemers is leasen ideaal. We vertellen u er meer over.

Lease geeft u ruimte

Voor vrijwel iedere ondernemer is het handig om een auto of bus te hebben. Bijvoorbeeld om klanten te bezoeken of om (bouw)materialen naar de plaats van bestemming te vervoeren. Maar de aanschaf van bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfswagen, is een grote investering en dus een flinke aanslag op uw bedrijfskas. Daarom is een bedrijfswagen leasen voor starters de ideale oplossing. ABN AMRO Lease financiert de investeringen in bedrijfsmiddelen van ondernemers en biedt de mogelijkheid om 100 procent van het investeringsbedrag te financieren. We betalen zelfs de btw. Hierdoor houdt u financiële middelen vrij om andere investeringen te doen. Dat betekent ruimte om te groeien en alles uit uw onderneming te halen.

Waarom een bedrijfswagen leasen als startende ondernemer?

  • Lagere maandlasten dankzij een financieringsperiode die is afgestemd op de economische levensduur van de bedrijfswagen.
  • Verschillende lease mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld om eigenaar van de bedrijfswagen te zijn.
  • Geen beslag op uw werkkapitaal en/of rekening courant, doordat 100 procent financiering van een bedrijfswagen mogelijk is.
  • Keuze uit nieuwe of gebruikte bedrijfswagens.
  • De vrijheid om zelf het merk, type en de leverancier te kiezen.

Lease oplossingen

Wilt u een bedrijfswagen of bestelbus leasen voor starters, dan zijn er drie lease oplossingen:

1. Financiële lease

2.Operationele lease

3.Pandlease

Wanneer kiest u voor financiële lease of operationele lease? Dat hangt ervan af of u het bedrijfsmiddel wel of niet op uw eigen balans zet en of u wel of niet volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel wilt zijn. Goed om te weten: omdat u bij financiële lease economisch eigenaar bent, heeft u recht op fiscale voordelen zoals aftrekposten en afschrijving.

Op de pagina ‘Waarom lease?’ ontdekt u waarom leasen voordelig is.

Wanneer kan ik een bedrijfswagen leasen voor starters?

Als jonge ondernemer komt u in aanmerking voor lease als uw bedrijf zes maanden of langer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het investeringsbedrag moet minstens € 10.000,- zijn. Voor alle bedrijfsmiddelen geldt een minimale contractduur van 12 maanden. Heeft u eerder een bedrijfswagen aangeschaft? Dan is herfinanciering mogelijk. Hiermee vervangt u uw huidige lening voor een nieuwe leasecontract tegen betere voorwaarden.

Een bedrijfswagen leasen als startende ondernemer, hoe werkt dat?

Een bestelbus leasen als startende ondernemer is gemakkelijker dan u denkt. Simpel gezegd doorloopt u drie stappen:

1. Kies een bedrijfswagen of bestelbus uit bij uw eigen dealer. Dit kan een nieuw of tweedehands model zijn. Het merk bepaalt u zelf.

2. Lease de wagen bij ons door elke maand rente en aflossing te betalen. U mag ook eigen geld inbrengen om het maandbedrag te verlagen, maar dat hoeft niet.

3. Rij weg in uw ideale bedrijfswagen of bestelbus. Kiest u voor financiële lease, dan bent u vanaf de eerste dag economisch eigenaar van de wagen en profiteert u van fiscale voordelen. Bij operationele lease is dat niet het geval.

Bedrijfswagen leasen voor starters: nieuw of tweedehands?

In vergelijking met kopen is een bedrijfswagen leasen voor starters een stuk aantrekkelijker, omdat u niet in één keer een grote investering doet. Maar nog steeds kan het maandbedrag voor uw situatie te hoog zijn. Denk dan eens aan een tweedehands bedrijfswagen leasen voor starters. Een gebruikt model is namelijk een stuk goedkoper dan een nieuwe en dat ziet u terug in de lagere maandlasten.

Kom meer te weten over lease

Wilt u meer weten over een bedrijfswagen leasen voor starters? Of bent u benieuwd welke financieringsoplossing voor u het voordeligste is? Dat vertellen we graag, dus neem gerust contact met ons op.