Ondernemer aan het woord: Hoogwerkt

img

Nieuws - 04 januari 2018

Dromen, dat doen we allemaal wel eens. Uiteindelijk is het maar voor weinig mensen weggelegd om het lef en doorzettingsvermogen te hebben om je droom tot werkelijkheid te brengen. Verhuurprofessional, Arnold Grootveld, en financieringsspecialist, Jan Vriesinga, gingen de uitdaging aan en slaagden erin om in 1,5 jaar tijd hun droom te verwezenlijken. Met de hulp van ABN AMRO Lease richtten zij samen het duurzaamste hoogwerker-verhuurbedrijf van de wereld op: Hoogwerkt. “Het is een hele mooie reis!”, aldus Jan Vriesinga.

Hoge ambities bij Hoogwerkt

Sinds december 2017 maakt Hoogwerkt deel uit van de Nederlandse hoogwerker-verhuurmarkt. Op dit moment zijn ze gestart met 2 verhuurlocaties, maar de komende tijd breiden ze uit naar maar liefst 80 verhuurlocaties door heel Nederland. Hoogwerkt focust zich op de verhuur van duurzame hoogwerkers aan kleine en middelgrote bouwondernemingen. De duurzame en innovatieve ambities van de oprichters van Hoogwerkt zorgen ervoor dat ze zich op veel punten onderscheiden van andere hoogwerker-verhuur bedrijven. “We vliegen de markt echt anders aan dan ieder ander”, vertelt Arnold Grootveld. Een aantal onderscheidende eigenschappen van Hoogwerkt zijn:

  • De hoogwerkers zijn voorzien van één van de milieuvriendelijkste soorten accu’s, namelijk Lithium-ion batterijen. Deze worden opgeladen met groene stroom, er is geen CO2-uitstoot in het gebruik.

  • De hoogwerkers zijn “full option” en daardoor van alle gemakken voorzien, hierdoor werken ze niet alleen comfortabel, maar ook veiliger en sneller.

  • Het is mogelijk om de hoogwerkers online te boeken. Dit is nog uniek in Nederland.

  • De hoogwerkers zijn binnen 5 minuten aan te koppelen en licht genoeg om door huurders zelf vervoerd te kunnen worden, daardoor worden transportkosten bespaard.

  • Je kunt de hoogwerkers per uur huren. Je betaalt dus alleen voor het daadwerkelijke gebruik.

  • De hoogwerkers zijn voorzien van uitgebreide telematica, ook op de kleinere modellen. Hierdoor staat Hoogwerkt dichtbij de klant en kan de gebruiker optimaal ondersteund worden.

Hand in hand: commercie en duurzaamheid

Hoogwerkt heeft een propositie gebouwd die duurzaam is, maar tegelijkertijd ook commercieel gezien interessant is voor haar klanten. Volgens de oprichters van Hoogwerkt gaan deze doelstellingen ‘hand in hand’. “Ik vind het een fascinerend gegeven dat we het gewoon zijn gaan vinden dat we de aarde aan het vervuilen zijn en haar grondstoffen verbruiken. We moeten ons realiseren ‘het is niet oneindig, het is eindig’. Laten we nou gaan nadenken over andere alternatieven en die zijn er inmiddels”, zegt Arnold Grootveld. “En het is ook echt niet duurder”, voegt Jan Vriesinga hieraan toe. Door het gebruik van milieuvriendelijke Lithium-ion batterijen bespaar je namelijk fors op brandstofkosten, verlaag je onderhoudskosten en vergroot je de restwaarde aanzienlijk. Daarnaast zorgt de verspreiding van de verhuurlocaties ervoor dat er minder kilometers gemaakt worden van de verhuurlocatie tot de bouwklus. Hierdoor heb je geen bezorgingskosten en wordt de CO2-uitstoot tegelijkertijd geminimaliseerd.

Een nieuwe smaak

Hoogwerkt komt met een nieuwe concurrerende propositie op de markt. Enerzijds maken zij gebruik van een zeer verspreid netwerk, oftewel het netwerk van een generalist. Anderzijds focust Hoogwerkt zich uitsluitend op de verhuur van hoogwerkers, hierdoor hebben ze de productkennis van een specialist. Deze combinatie heeft volgens de oprichters een grote meerwaarde. Door het netwerk van 80 vestigingen zijn ze altijd dichtbij, terwijl ze door hun specialisme van waarde zijn voor hun klanten. “Dat is een nieuwe smaak die nog niet bestaat”, aldus Arnold Grootveld.

Samen bouwen aan Hoogwerkt

Uiteindelijk werd het door de samenwerking met partners mogelijk om Hoogwerkt binnen 1,5 jaar tijd de markt op te krijgen. Hierin hebben leveranciers, distributiepartners en investeerders een onmisbare rol gehad. ABN AMRO Lease maakte het voor Hoogwerkt mogelijk om met een groot inkoopvolume stevig de mark in te stappen. Arnold Grootveld vertelt: “De hulp van ABN AMRO is gewoon uniek. Ik ken niemand op de hoogwerker-verhuurmarkt die met het kapitaal kan starten waarmee wij startten. We hebben geïnvesteerd in meer dan 800 machines om 80 vestigingen te vullen.” Ook financieringsspecialist, Jan Vriesinga, is enthousiast over de samenwerking: “De inhoudelijkheid en branchekennis bij ABN AMRO Lease vond ik opmerkelijk. Het ging echt over de business en uiteindelijk moet het daar toch vandaan komen.”

Laat de toekomst maar komen!

Hoogwerkt is pas net de markt binnengetreden. De oprichters focussen zich nu nog op de opstartfase, maar hebben alle vertrouwen in de kracht van hun bedrijf. En terecht! “Het is echt een kwestie van hard werken, dicht tegen elkaar aan blijven staan en zorgen dat we ambitieus blijven in onze doelstellingen. En dan komt het succes vanzelf”, aldus Arnold Grootveld.

Wilt u graag vrijblijvend een gesprek over uw financieringsbehoefte? Neem dan contact op met onze leasespecialisten.

Meer weten over Hoogwerkt? Klik hier voor de website.