Spotlight On: Arjan Hofstede

img

Nieuws - 10 december 2020

‘Spotlight On” is hét platform waar je onze collega’s beter leert kennen. Iedere editie legt een van hen uit hoe hij of zij nou écht van waarde is voor de klanten, wat het leukste is aan werken voor ABN AMRO én er wordt antwoord gegeven op een aantal persoonlijke vragen. Deze editie staat Arjan Hofstede centraal.

Sinds wanneer werk je bij ABN AMRO?

Sinds 2002 werk ik bij ABN AMRO. Vanuit mijn studie ben ik gelijk bij de bank begonnen en heb ondertussen meerdere functies mogen hebben. In 2016 heb ik de overstap naar ABF gemaakt.

 

Beschrijf jouw rol bij ABN AMRO in maximaal 5 zinnen?

In mijn rol als Accountmanager is ABN AMRO Bank mijn grootste klant. Collega’s van ABN AMRO Bank verkopen zelfstandig Lease. Om dit te kunnen doen moeten zij opgeleid worden. Hiernaast moeten zij enthousiast gemaakt worden over het product en herkennen wanneer een lease de ideale financiering is voor een klant. Omdat het niet een dagelijks product voor iedereen is moet ik hen helpen/ondersteunen en als laatste als er iets misgaat mag ik het proberen op te lossen.

 

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Het opleiden en enthousiast maken van de AA collega om het mooie product Lease te verkopen. Hiernaast mag ik graag meedenken en meewerken aan het verbeteren van product en proces. Kunnen we het proces slimmer laten verlopen, systemen verbeteren, zodat echt iedereen met bijvoorbeeld MyLease kan werken. Bij wijze van spreken moet mijn dochter van 9 het ook kunnen. Kortom zoeken naar gemak en fun voor de klant en gebruiker/collega. Geen enkele dag is hetzelfde en juist de dynamiek is waar ik van hou.

 

Hoe ben jij nou écht van waarde voor de klant?

Door continue te kijken hoe we processen en systemen kunnen verbeteren, zodat de beleving voor de klant beter wordt. Een klant wil gemak tegen een scherpe prijs. Maar snapt ook echt wel dat tijden veranderen en dat er meer ook van hem/haar verwacht wordt. Als je het maar uitlegt. Hierbij kan ik ook collega’s helpen die dagelijks met de klant spreken. Sommige zaken moet je daar dus weg houden.

Maar ook de gebruiker van bijvoorbeeld MyLease zoekt gemak, want dat helpt weer om de klant beter te helpen. Luister naar de wensen en deze omzetten in concrete acties.

 

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou  uit, nu wij werken op afstand?

Iedere werkdag sta ik op tijd op om samen met het gezin te ontbijten. Kinderen aankleden en richting school brengen. Kortom een hoop gezelligheid en drukte in de ochtend.

Nadat de kinderen naar school zijn is het “rustig” in huis en kan ik starten. 2 dagen in de week aan de eetkamertafel (dan werkt mijn vrouw ook thuis op de werk-/studeerkamer) en 3 dagen mag ik naar boven.

Iedere dag starten wij als team met een dagstart. Hoe gaat het met iedereen? Is er hulp nodig? Case van de week? Nieuws vanuit MT. Kortom even elkaar zien en spreken.

Daarna duik ik toch veel in mijn eigen werk. Veel overleggen, bellen en mailen met collega’s (ABF en AAB). Hiernaast plannen maken voor komend jaar en voor Program Lending.

Tussen de middag eet ik veel samen met mijn vrouw, haal zo nu en dan de kinderen van school (kom ik ook eens buiten) en als ik mijzelf de tijd gun maak ik een wandelingetje rondom lunchtijd.

Daarna weer achter het scherm, want werk is er genoeg. Ergens tussen 5 en 6 uur probeer ik dan uit te loggen om met het gezin te eten. Thuis werken brengt gelukkig ook mee dat  je meer het gezin ziet, waar ik erg blij mee ben.

 

Hoe blijf je in deze uitdagende tijden verbonden met je klanten?

Meestal via mail en telefoon. Mijn ‘klanten’ zijn collega’s van ABN AMRO Bank. Het is wel uitdagend om hen te blijven spreken zeker omdat het er veel zijn, meer dan 300. Zo nu en dan geef ik weer een training en waar mogelijk doe ik dat op locatie. Zo is er op de Foppingadreef nu genoeg ruimte om op een veilige manier te werken.

 

Heb je tips om een goede balans tussen werk en privé te vinden nu je op afstand werkt?

Doe het minder zoals ik het doe ;-) (ik kan nog beter voor mijzelf zorgen)  Neem de tijd om regelmatig even naar buiten te gaan. Combineer een belafspaak met een wandeling. Zorg dat je niet de hele dag achter het scherm zit.

 

Wat was je droombaan als kind?

Politieman, net zoals mijn vader, of gevechtshelikopterpiloot bij Defensie.

 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Een blij kindergezicht. Allereerst van 1 van mijn eigen dochters, maar ook van een ander kind. Als zij iets bereiken wat zij niet hadden verwacht of waar ze echt hun best voor hebben gedaan.

Daarom mag ik ook graag een deel van mijn tijd inzetten voor het werk van de AA Foundation of van JINC. Een klein beetje van je tijd inzetten om zo een ander gelukkig te maken. Het kan vaak zo simpel zijn. Even een beetje aandacht, een goed gesprek, een opbeurend woord of een bos bloemen. Dat kunnen we allemaal, dus waarom zouden we het niet doen? Liefde geven is liefde ontvangen.

 

 

Meer relevante artikelen