Een Lean Journey: verbetering van de efficiëntie en klantgerichtheid met Green Belt training

img

Nieuws - 18 mei 2020

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we een Lean Journey geïnitieerd voor een aantal collega's van ABN AMRO Commercial Finance en Lease door het organiseren van een Green Belt Lean-training, aangeboden door de Lean Consultancy Group. Het doel van de training is het verder ontwikkelen van de vaardigheden om een efficiëntere, klantgerichte service te bieden.

Lean is een manier van werken  gebaseerd op het creëren van meer waarde voor klanten met een hoge mate van efficiëntie. Een Lean organisatie heeft als kern van haar missie het leveren van topkwaliteit diensten, door midel van een waardecreatieproces met zero waste. Het toepassen van Lean-technieken  ondersteunt de groei van de organisatie zowel intern als extern.

De Green Belt training werd gevolgd door collega's van al onze kantoren (Frankrijk, Duitsland, Nederland en de UK) en alle afdelingen. Verschillende teams van de organisatie waren vertegenwoordigd en de kennis die tijdens de training werd opgedaan, kon met succes worden gedeeld met andere collega's.

De cursus duurde in totaal 5 dagen, waarbij de focus lag op het verwerven van een gedegen kennis over hoe je de organisatie verbetert door middel van kleine stappen, het zoeken naar specifieke mechanismen die efficiënter kunnen, met een klantgerichte aanpak. De deelnemers hebben verschillende opdrachten uitgevoerd, evenals een eindtoets die ze allemaal met succes hebben doorstaan.

De klant is onze prioriteit

Met Lean maakt elke collega deel uit van een keten die waarde levert aan klanten. Door deze mindset aan te nemen, begrijpen medewerkers de impact van hun werk binnen de organisatie en streven ze naar verbetering en vergroting van de efficiëntie. Deze technieken zijn uitstekend om toe te passen binnen een breed scala aan dagelijkse taken. Door voortdurend processen te identificeren die een team wel of niet moet blijven doen, wordt een constante verbeteringsstroom binnen de organisatie gegarandeerd. Dit maakt een flexibeler aanpassing aan veranderingen mogelijk, met name in deze uitdagende tijden. De dagelijkse uitwisseling tussen Commercial Finance en Lease teams is een zeer goed voorbeeld van hoe verbeteringen binnen en tussen teams mogelijk zijn.

Bij ABN AMRO maximaliseren we de waarde voor onze klanten door een klantgerichte aanpak. Inzicht in de visies en behoeften van onze klanten is essentieel voor een uitstekende dienstverlening. Efficiënte systemen en processen dragen bij aan deze aanpak, maar in het hart van de bedrijfsvoering staan onze mensen. Wij geloven in het investeren in onze teams zodat wij onze klanten de best mogelijke service en expertise bieden.

Lean is een ideaal instrument om topkwaliteit te bereiken door iedereen in de organisatie aan te moedigen zijn/haar rol te optimaliseren en op het beste moment de meeste waarde te leveren, in de beste vorm. Vanuit een intern perspectief is Lean ook bedoeld om verspilling te elimineren en de waarde te verbeteren door slimmere manieren van werken die de tevredenheid van de medewerkers versterkt.  We blijven werken aan onze Lean Journey naar een meer agile werkfilosofie.