Land Life Company en ABN AMRO zetten zich in voor duurzaamheid

img

Nieuws - 14 oktober 2021

In het kader van onze purpose "Banking for better, for generations to come", is ABN AMRO Asset Based Finance een langetermijnpartnerschap aangegaan met Land Life Company.

Elk jaar vragen wij onze klanten deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Voor elke vragenlijst die door een klant wordt ingevuld, doneren wij aan Land Life Company.

In 2021 hebben we al 10.000 euro geschonken aan Land Life Company. Daarmee hebben wij bijgedragen aan het planten van 1600 bomen in Castilla y Leon in Spanje, 400 ton CO2-vastlegging in de komende 40 jaar en het herstel van bijna 2 hectare land.

Positieve gevolgen voor biodiversiteit en lokale gemeenschappen

Deze projecten dragen niet alleen bij aan CO2-reductie, maar spelen ook een belangrijke rol bij het herstel van de plaatselijke biodiversiteit, het opvangen en opslaan van regenwater en het bieden van een nieuw onderdak aan wilde dieren. Maar de impact van Land Life Company gaat verder dan dat. De hernieuwde belangstelling voor bossen en de nieuwe werkgelegenheidskansen betekenen dat de plaatselijke gemeenschappen herbebossingsprojecten en -activiteiten toejuichen.

What's next?

We blijven achter de missie van Land Life Company staan. Zo steunen we volgend jaar het Monarch-vlinderreservaatproject in Mexico. Dit project is gericht op het herstel van de habitat voor de bedreigde monarchvlinder. Herbebossing is daar nodig om de monarchcorridor te versterken en zo een kritieke habitat op te bouwen voor een vlinder die 4.000 kilometer van Canada naar Mexico vliegt. Het project biedt daarnaast ook werkgelegenheidskansen voor de lokale gemeenschap.