Insights: Services als verdienmodel in de industrie

img

Nieuws - 12 september 2021

Dienstverlening krijgt een steeds grotere rol in de bedrijfsmodellen van maakbedrijven. In sommige gevallen leveren deze bedrijfsmodellen tientallen procenten extra omzet op. Tegelijk is servitization niet weggelegd voor ieder type maakbedrijf.

Dienstverlening in de industriesector speelt een steeds grotere rol. Dit heeft meerdere oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan de voortschrijdende digitalisering, die het mogelijk maakt dat ondernemers zich buiten de traditionele paden kunnen begeven. Ook klanten worden hierdoor veeleisender. Zo verwachten klanten bijvoorbeeld goede aftersalesservice en hulp op afstand bij storingen.

Servitization

Servitization in de industrie kan eruit bestaan dat bedrijven naast hun kernproducten ook proactief reparatie- en revisiediensten, reserveonderdelen en trainingen aanbieden. Maar ook bredere diensten als consultancy, financiering, verzekeringen en logistiek vallen onder servitization. Grote machinebouwers als ASML (hightech), Marel (food), Philips (medisch) en Vestas (windenergie) halen inmiddels 20 tot 40 procent van hun omzet uit diensten.

Goede voorbereiding

De successen van bijvoorbeeld ASML en Philips zijn geen garantie voor een hogere omzet bij ieder maakbedrijf. Het aanbieden van nieuwe dienstverlening vergt nadenken over ambities en strategie. Bedrijven die echter zomaar hier en daar wat uitproberen, komen van een koude kermis thuis. Niet zelden zetten bedrijven een vaak te technische pilot op, die snel weer verzandt.

ABN AMRO heeft een stappenplan gemaakt voor maakbedrijven die zich meer willen focussen op dienstverlening. Download het hier.

Meer relevante artikelen

Insights: Bouwsector worstelt met dure materialen en personeelstekort

11 augustus

Na de stikstofproblematiek en de pandemie in 2020 worstelt de bouwbranche nu met dure materialen en personeelstekort

Insights: Abonnementen in trek tijdens coronacrisis

05 mei

Een groot deel van de bevolking doet tijdens de coronacrisis ervaring op met abonnementen op een product. De ervaring die consumenten nu opdoen, maakt de stap naar Product-as-a-Service een stuk kleiner.

Insights: Verkenning van de markt voor groene IT

29 juni

Een minderheid van de IT-beslissers neemt duurzaamheid mee als criterium bij de inkoop. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO, in samenwerking met PanelWizard.