De Leasedesk, evolutie van ABN AMRO’s aanpak

img

Nieuws - 04 februari 2022

De Leasedesk is een relatief nieuw fenomeen binnen ABN AMRO. Roel Buis werkt als accountmanager bij de Leasedesk en vertelt in deze Q&A waarom deze nieuwe aanpak zorgt voor een sneller en korter kredietproces.

Je werkt bij de Leasedesk, een vrij nieuw team. Leg eens uit wat jullie doen en waarom het in het leven is geroepen.

De Leasedesk is in het leven geroepen omdat we het idee hadden dat het kredietproces sneller en korter kon. Om dit te bereiken zijn een aantal taken van verschillende afdelingen samengevoegd binnen de Leasedesk, waardoor we sneller kunnen schakelen en minder afhankelijk zijn van andere afdelingen. Naast efficiëntie vinden we advies heel belangrijk, ondernemers kunnen bij ons terecht voor de meest uiteenlopende lease aanvragen. Heeft u een kleine auto nodig? Dan snappen we dat u dit snel en simpel geregeld wilt hebben. Wilt u gebruikmaken van subsidies, dan vraagt dat om wat extra aandacht en gaat het om een vloot of een uniek object dan is een totaal andere aanpak nodig. Als team kunnen wij alle mogelijke vragen en aanvragen behandelen.

Wat is jouw rol binnen de Leasedesk en beschrijf deze?

Binnen het team ben ik accountmanager en verzorg de afhandeling van een lease, van aanvraag tot ondertekening van de offerte. Daarnaast informeer ik klanten over ABN AMRO Lease, onze dienstverlening en de mogelijkheden. Doordat het opstellen van stukken, zoals offertes, binnen het team van de Leasedesk plaatsvindt, kunnen we snel schakelen en het tempo er goed inhouden.

Waarom is juist het stukje persoonlijk advies bij de Leasedesk zo belangrijk?

Met een persoonlijk advies pakken we de uitdagende lease-aanvragen op. Een automatisch kredietproces is daar niet geschikt voor. Samen met de aanvrager inventariseren wij bijvoorbeeld of een eigen inbreng gewenst is, een slottermijn belangrijk is, of een aflossingsschema waarin de klant de eerste maanden minder betaalt. Of wij adviseren een geschiktere leasevorm wanneer dit beter aansluit bij investeringsaftrek of andere fiscale voordelen.

Wat zijn veelvoorkomende uitdagingen van ondernemers? En hoe kan lease voor een oplossing zorgen?

De meest voorkomende vragen van klanten:

1. Hoe zorg ik voor voldoende financiële middelen bij investeringen in materieel?

Met een lease kunnen wij 100% van de aanschafwaarde financieren.

2. Hoe ga ik om met geplande investeringen in materieel met verschillende leveringsdatums over een periode tussen 3 en 12 maanden?

Met een zogenaamde bereidstellingsofferte sluit de klant vooraf een leasefaciliteit voor geplande investeringen in materieel.

3. Hoe regel ik de vooruitbetaling met de leverancier?

Wilt u een object kopen dat in delen opgeleverd wordt en vooruit betaald moet worden, dan bieden wij Lease met Vooruitbetaling. Hierbij nemen wij de betalingstermijnen over. Dit geeft voordelen voor u en uw leverancier;

  • Gemak, wij betalen uw leverancier
  • U behoudt uw werkkapitaal
  • Totaal oplossing voor de vooruitbetaling en aflossing
  • Zekerheid voor u en uw leverancier

Wat maakt de Leasedesk uniek?

Het Leasedesk team is een relatief klein team maar daardoor werken wij goed samen. Uniek is dat wij als team gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de totale portefeuille van klanten. Alle teamleden kunnen een klant helpen bij vragen, bij afwikkeling van de aanvraag of service. Doordat we een aantal disciplines binnen het team hebben, kunnen we de meeste vragen snel beantwoorden en bijvoorbeeld offertes snel opstellen. Korte lijntjes zijn hierin essentieel.

Hoe kan je de Leasedesk bereiken voor vragen of informatie over een lease?

De Leasedesk is het best bereikbaar via e-mail. Stuur een mail met de vraag en/of verzoek om terug te bellen naar Leasedesk@nl.abnamro.com. Wij nemen dan contact op en helpen u verder.

Meer relevante artikelen