Razendsnelle samenwerking door stijgende metaalprijzen

img

Nieuws - 02 juni 2022

Op de foto v.l.n.r.: Vincent Griffioen, Managing Director Gemini Electronics BV & Tjeerd Stap, Accountmanager ABN AMRO Lease.

Gemini Electronics BV keek reikhalzend uit naar de aanschaf van vier nieuwe machines. Langere levertijden en een prijsverhoging door de stijgende metaal- en componentprijzen leken roet in het eten te gooien. Dankzij een razendsnelle samenwerking tussen het bedrijf en ABN AMRO Lease kwam er alsnog een mooie oplossing.

De uitdaging van de klant

Gemini Electronics BV is een productie- en assemblagebedrijf voor hoogwaardige elektronica. Daarnaast verzorgen ze de levering en productie van kabelassemblages. Productie van elektronica vereist dat de productiemachines up-to-date zijn, regelmatige aanpassingen en vernieuwingen zijn daarom aan de orde van de dag.

Een van die vernieuwingen betrof een viertal machines die samen gespecialiseerde printplaten produceren en assembleren. De inzet van deze machines bleek niet eenvoudig. Door alle onzekerheid in de wereld worden metaal- en componentprijzen flink opgedreven én zijn de levertijden langer. De leverancier kondigde daarom een prijsverhoging aan. Er was haast geboden bij het rond krijgen van de kredietgoedkeuring, zodat de bestelling snel geplaatst kon worden.

De oplossing van ABN AMRO

Vanwege het kapitaalbeslag door aanschaf van de machines en de snelle groei van Gemini Electronics BV was financiering van de machines en van de aanbetaling wenselijk. ABN AMRO Lease en Gemini hebben voor de aanbetaling een lease met vooruitbetaling gesloten en voor de machines zelf een vijfjarige operationele lease.

“ABN AMRO Lease heeft sterk met ons meegedacht en heeft een passende financiering geboden. Het voorstel was concurrerend, de communicatie prettig en de lijnen kort. Dit alles speelde een grote rol in onze beslissing”, aldus Vincent Griffioen, Managing Director.

Het resultaat van de samenwerking

De machines zijn inmiddels operationeel en dragen nu al bij aan de effectiviteit en duurzame transitie van het bedrijf. Ze zijn zuiniger in verbruik en plaatsen tevens meer componenten per uur dan de oude machines. Een mooie stap voorwaarts.
Gemini Electronics BV is positief over de samenwerking. “De financiering van ABN AMRO Lease maakt het mogelijk om onze cash flow zo optimaal mogelijk aan te wenden ten gunste van de klant en het bedrijf.”

Het bedrijf geeft aan dat het op dit moment noodzakelijk is om veel te investeren in voorraad om klanten tijdige productie te garanderen. “Deze investeringen zijn een mooie stap vooruit geweest. Gemini kan nu snel, efficiënt en flexibel de markt bewerken”, vertelt Griffioen. “Op deze wijze financieren geeft ons ruimte om zonder groot kapitaalbeslag sterk uit breiden. We hebben nog wel een wensenlijstje voor de toekomst…”

Meer informatie

Ook interesse om uw bedrijfsmiddelen te leasen? Lees meer over de mogelijkheden.

Bereken direct uw leaseprijs

Meer relevante artikelen