Patiëntvriendelijke innovaties bij Delfste tandartspraktijk

img

Nieuws - 16 februari 2023

In december 2021 openden Milad, zijn vrouw Merve en zus Mina de deuren van de Delftse Tandartspraktijk. Zij zien grote kansen voor het toepassen van innovatieve technieken in de mondzorg - juist in Delft, waar veel hoogopgeleide expats wonen en ook nog eens een groot aantal mensen die een technische universitaire studie hebben gedaan. Voormalig financieel auditor Milad: “Kwalitatief hoogstaande technische apparatuur is nauwkeurig, efficiënt en meestal zeer patiëntvriendelijk. Het enige nadeel is het hogere prijskaartje.”

Ambitieus familiebedrijfsplan  

Het moment waarop het idee voor een eigen praktijk in hem opkwam staat Milad nog helder voor de geest: “Mijn vrouw – toen nog vriendin – mopperde over de gang van zaken bij haar toenmalige werkgevers. Ik opperde dat we zelf een praktijk konden starten, waarbij mijn financiële achtergrond een voordeel zou zijn. We hebben mijn zus, de mondhygiëniste, erbij gevraagd en zijn het plan concreet gaan maken. Het werd een hectische tijd: in één jaar tijd trouwen, een pand verbouwen én een praktijk opstarten. Maar het is gelukt. We hebben ondertussen meer dan duizend patiënten, een team van acht medewerkers en ambitieuze plannen voor de komende jaren.”

Financieel auditor wordt eigenaar tandartspraktijk

De overstap van de financiële wereld naar een eigen tandartspraktijk was groot, beaamt Milad. Ondanks dat hij geen tandarts is, bevindt hij zich af en toe wel degelijk in de behandelkamer. “In de beginperiode wilde ik de processen beter begrijpen, dus heb ik een aantal keren geassisteerd. Patiënten komen binnen met pijn en je ziet de opluchting in hun ogen als het probleem is verholpen. Dat menselijke aspect is mooi. Ik begrijp nu heel goed dat zorgverleners zoveel voldoening uit hun werk halen.”

Geleasete Primescan fijn voor patiënten

Voordat de praktijk geopend kon worden, had het Delftse pand waar Milad en zijn mede-eigenaren aan de slag wilden een flinke verbouwing nodig. Van een grote open ruimte, maakte het team een huiselijk ingerichte praktijk met vijf behandelkamers. “Gelukkig konden we voor de verbouwing ook rekenen op de ABN AMRO. Maar met alleen een gebouw ben je er als tandarts niet. Zo hadden we behandelstoelen nodig, tandheelkundige instrumenten, apparatuur voor röntgenfoto’s en veel meer. Kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Daarom kiezen we in alles voor hoogwaardige apparatuur. Daar hangt uiteraard ook een hoger prijskaartje aan. Daarnaast wilden we graag met innovatieve apparaten aan de slag. Dat sluit aan bij onze hoogopgeleide doelgroep. Bovendien zijn de innovaties die we op het oog hadden efficiënter en patiëntvriendelijker dan conventionele oplossingen.”  

Milad noemt als voorbeeld apparatuur voor het maken van een juiste mondafdruk. Milad: “Om de juiste vorm en afmeting van een kroon of een beugel te meten, moet je traditioneel bij patiënten een siliconenafdruk maken. De meeste patiënten ervaren dat als onprettig. Wij gebruiken daarom een laserscanner – de Primescan van het Duitse merk Sirona – die binnen een minuut een zeer nauwkeurige digitale scans maakt. Momenteel sturen we de digitale scans naar een lab voor verdere verwerking. We hopen in de toekomst te investeren in een printer, waarmee we zelf kronen kunnen slijpen. Technisch gezien is er zoveel moois op de markt, alleen gaat het echt om grote bedragen.”

ABN AMRO: een goede klik en kritische vragen

Voor Milad was het afsluiten van een lease voor zulke kostbare apparatuur vanzelfsprekend. De vraag was vooral met wie hij hiervoor in zee zou gaan. “Ik heb met meerdere partijen contact gehad”, vertelt hij. “Met de experts van de ABN AMRO had ik direct een goede klik. Ze begrepen ons plan. Er komt veel kijken bij het opzetten van een nieuwe praktijk en zij ondersteunden ons daar heel goed in. Ze stelden goede, kritische vragen over ons bedrijfsplan en over de voor- en nadelen van een financiële of operationele lease. Dit traject speelde zich af in coronatijd, maar dat was voor hen geen belemmering: we hebben zeker vier of vijf uitgebreide online sessies gehad.”

Vertrouwen in de lease-experts

Momenteel zijn twee van de vijf behandelkamers in gebruik. In de komende jaren verwacht Milad er elk jaar een bij te openen. “In onze omgeving worden 2.000 nieuwe woningen gebouwd. Dus deze wijk en onze praktijk blijven volop in ontwikkeling. We merken dat onze patiënten positief zijn over ons concept. De innovaties, de huiselijke sfeer en de persoonlijke aandacht worden gewaardeerd. Ik zou deze manier van werken graag uitbreiden naar meer vestigingen in de Randstad. Dan komen we zeker weer terug bij de ABN AMRO, want hun expertise specifiek voor het leasen in de zorg is heel prettig en effectief gebleken.”

Ook interesse in een financiële lease?

Bereken direct uw leaseprijs

 

Relevante lease objecten