Bedrijfsmiddelen Leasen

Uw onderneming heeft bedrijfsmiddelen nodig om producten te maken of diensten te leveren. Denk aan auto’s, machines en computers. Veel ondernemers kiezen voor bedrijfsmiddelen leasen als financieringsoplossing, omdat ze hierdoor geld vrij hebben voor andere investeringen of meer financiële zekerheid houden. Maar wat is voordeliger: bedrijfsmiddelen leasen of kopen? En hoe werkt leasen precies? Ontdek het hieronder. 

Waarom bedrijfsmiddelen leasen?

  • Lagere maandlasten dankzij een financieringsperiode die is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel.
  • Verschillende lease mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld om eigenaar van het bedrijfsmiddel te zijn.
  • Geen beslag op uw werkkapitaal en/of rekening courant, doordat 100 procent financiering van een bedrijfsmiddel mogelijk is.
  • Keuze uit nieuwe of gebruikte bedrijfsmiddelen.
  • De vrijheid om zelf het merk, type en de leverancier te kiezen.

Lease oplossingen

Wilt u bedrijfsmiddelen leasen, dan zijn er drie lease oplossingen:

1. Financiële lease

2. Operationele lease

3. Pandlease

Wanneer kiest u voor financiële lease of operationele lease van bedrijfsmiddelen? Dat hangt ervan af of u het bedrijfsmiddel wel of niet op uw eigen balans zet en of u wel of niet volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel wilt zijn. Goed om te weten: omdat u bij financiële lease economisch eigenaar bent, heeft u recht op fiscale voordelen zoals aftrekposten en afschrijving. Bij operationele lease van bedrijfsmiddelen is dit niet het geval.

Op de pagina ‘Waarom lease?’ ontdekt u waarom leasen voordelig is.

Bedrijfsmiddelen leasen of kopen?

Wilt u nieuwe bedrijfsmiddelen aanschaffen, dan kunt u deze huren, kopen of leasen. Welke keuze voor u het beste is, hangt af van de aanschafprijs, het soort bedrijfsmiddel, uw financiële situatie en wat het uw bedrijf oplevert. Door bedrijfsmiddelen te kopen, bent u direct eigenaar. Rente betalen is niet nodig, maar u moet natuurlijk wel het geld hebben om de investering te doen. Zo kan een bedrijfswagen kopen een flinke aanslag zijn op uw bedrijfskas, zeker als u net een bedrijf bent begonnen.

Daarom is een bedrijfswagen leasen voor starters  de ideale oplossing. Bovendien houdt u bij deze financieringsvorm geld vrij voor andere investeringen. Dat betekent ruimte om te groeien en alles uit uw onderneming te halen. Daarnaast mag u het bedrijfsmiddel zelf uitzoeken en samenstellen. Kiest u voor financiële lease, dan is het bedrijfsmiddel aan het einde van de looptijd van u.

Welke bedrijfsmiddelen kan ik leasen?

U kunt meer leasen dan u denkt. Van lasrobot tot tandartsstoel en van bestelbus tot graafmachine. Simpel gezegd kunt u bijna alles leasen wat rijdt, rolt of een serienummer heeft. Van bedrijfswagens en bouwmachines, tot zeecontainers en medische apparatuur. Samen met u wil ABN AMRO Lease omschakelen naar een duurzame samenleving. Daarom kunt u steeds meer duurzame objecten leasen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en led-verlichting.

Ontdek alle bedrijfsmiddelen op de pagina ‘Wat kunt u leasen?’.

Bedrijfsmiddelen leasen, hoe werkt dat?

Bedrijfsmiddelen leasen is gemakkelijker dan u denkt. Simpel gezegd doorloopt u drie stappen:

1. Kies uw ideale bedrijfsmiddel uit bij uw eigen dealer, nieuw of tweedehands. Ook het merk mag u zelf bepalen.

2. Lease het bedrijfsmiddel bij ons door elke maand rente en aflossing te betalen. U mag eigen geld inbrengen om het maandbedrag te verlagen, maar het is niet verplicht.

3. Gebruik uw machine, bestelbus of ander bedrijfsmiddel wanneer u wilt. Kiest u voor financiële lease? Dan bent u vanaf de eerste dag economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel en profiteert u van fiscale voordelen. Bij operationele lease is dat niet het geval.

Kom meer te weten over lease

Wilt u meer weten over bedrijfsmiddelen leasen? Of bent u benieuwd welke financieringsoplossing voor u het voordeligste is? Dat vertellen we graag, dus neem gerust contact met ons op.