Menu Sluiten
Nederland

Financiële Lease

Financiële Lease met eigendom
Financiële Lease is de meest voorkomende manier van bedrijfsmiddelen financieren. Omdat de bedrijfsmiddelen op uw balans komen te staan wordt deze variant ook wel ‘on-balance lease’ genoemd. Doordat het bedrijfsmiddel op uw balans staat bent u economisch eigenaar. ABN AMRO Lease wordt bij het aangaan van de overeenkomst, juridisch eigenaar. U kunt bij ons uw bedrijfsmiddel tot 100% (exclusief BTW) financieren. Aan het einde van uw contract, wordt het bedrijfsmiddel te koop aangeboden voor een vastgesteld bedrag zodat het juridische eigendom aan u wordt overgedragen.

Financiële Lease met pandrecht 
U kunt deze leasevorm vergelijken met lenen: u bent zowel juridisch als economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel en geeft het in onderpand aan de bank of leasemaatschappij. Het onderpand vervalt als uw contract afloopt, na de laatste termijnbetaling. Het voordeel is dat het bedrijfsmiddel in elk opzicht uw eigendom is, maar u de investering niet in één keer hoeft te betalen. Hierdoor legt u veel minder beslag op liquide middelen en blijft u flexibel genoeg om snel te reageren op nieuwe omstandigheden. Bij deze vorm van leasen staat het lease-object op de balans van uw bedrijf, wat een mindere solvabiliteit laat zien. Bij financiële lease met pandrecht wordt het te financieren bedrag aan u overgemaakt. Hierna maakt u het volledige factuurbedrag, dus inclusief BTW, over aan de leverancier.  

De voordelen van Financiële Lease:

 • U heeft de mogelijkheid unieke bedrijfsmiddelen te financieren.
 • Overzichtelijke kosten per maand.
 • U heeft de keus om de bedrijfsmiddelen tot 100% te financieren. Hierdoor blijft uw werkkapitaal onaangetast.
 • Nieuwe bedrijfsmiddelen zijn direct binnen handbereik.
 • Financiering van bedrijfsmiddelen tot aan het einde van de economische levensduur.

Lease oplossingen
Bent u afhankelijk van bijvoorbeeld seizoensgetijden of komt uw investering in aanmerking met een subsidie? Afhankelijk van de investering kunt u uw financiële lease combineren met een van onze leaseproducten.

 • Ondernemerslease
  Kleine en middelgrote bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een Ondernemerslease. Het minimum financieringsbedrag is 5.000 euro en het maximale bedrag is 250.000 euro. Financiering is mogelijk tot 100 procent van de aankoopwaarde, exclusief btw. De btw kan alleen worden meegefinancierd wanneer u niet btw-plichtig bent. In alle andere gevallen kan het bedrijf de btw verrekenen met de fiscus.
 • Sale en Lease back
  U heeft al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, maar u wilt de aanschafwaarde vrijmaken? Dan is Sale en Lease back een mogelijke oplossing. Wij kopen van u de bedrijfsmiddelen, waarna u deze bedrijfsmiddelen van ons leaset. Loopt het contract af, dan kunt u de bedrijfsmiddelen terugkopen tegen een vooraf vastgesteld aankoopbedrag.
 • Lease met vooruitbetaling
  Bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die op maat gemaakt worden, kan een lange periode zitten tussen het aankoopmoment en de oplevering van het bedrijfsmiddel. Tijdens deze periode kan uw leverancier vragen om (deel)betalingen. Wij bieden u de mogelijkheid om deze betalingen voor u vooruit te betalen. Hierdoor behoudt u financiële flexibiliteit bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die voor u op maat worden gemaakt.

Wilt u meer weten over onze lease-oplossingen? Neem dan contact met ons op.

In 3 stappen uw bedrijfsmiddel gefinancierd

Graag helpen wij u stap voor stap naar de voor u beste en meest verantwoorde financiering

1

Bereken het maandbedrag van het bedrijfsmiddel dat u wilt leasen

 • Kies het bedrijfsmiddel dat u wilt leasen
 • Gebruik de leasecalculator om uw maandbedrag te berekenen
Maak uw leaseberekening
2

Vraag vrijblijvend een offerte aan


 • Controleer uw aanvraag
 • Vul uw bedrijfsgegevens in en verstuur uw aanvraag
 • Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op om de aanvraag te bespreken
3

Onderteken - na goedkeuring van uw aanvraag - de overeenkomst

 • Wanneer u akkoord gaat met de aanbieding, stuurt u deze getekend retour
 • De leaseovereenkomst wordt opgemaakt aan de hand van de definitieve factuur
 • Wanneer alle gevraagde documenten bij ons retour zijn, wordt de lease uitgekeerd

Leasecalculator

Krijg direct een indicatie van uw maandelijkse kosten

Maak uw eigen berekening