Financiële Lease

Wat is Financiële Lease met eigendom?

Financiële Lease is de meest voorkomende manier van bedrijfsmiddelen financieren. Omdat de bedrijfsmiddelen op uw balans komen te staan wordt deze variant ook wel ‘on-balance lease’ genoemd. Doordat het bedrijfsmiddel op uw balans staat bent u economisch eigenaar. ABN AMRO Lease wordt bij het aangaan van de overeenkomst, juridisch eigenaar. U kunt bij ons uw bedrijfsmiddel tot 100% (exclusief BTW) financieren. Aan het einde van uw contract, wordt het bedrijfsmiddel te koop aangeboden voor een vastgesteld bedrag zodat het juridische eigendom aan u wordt overgedragen.

Voordelen van Financiële Lease

 • U heeft de mogelijkheid unieke bedrijfsmiddelen te financieren.
 • Overzichtelijke kosten per maand.
 • U heeft de keus om de bedrijfsmiddelen tot 100% te financieren. Hierdoor blijft uw werkkapitaal onaangetast.
 • Nieuwe bedrijfsmiddelen zijn direct binnen handbereik.
 • Financiering van bedrijfsmiddelen tot aan het einde van de economische levensduur.

Aandachtspunt: Heeft u een eenmanszaak, V.O.F. of bent u lid van een maatschap? Bent u hoofdelijk aansprakelijk of borg voor onze vorderingen op uw bv of nv? Dan bent u persoonlijk aansprakelijk voor vorderingen die wij op u of uw onderneming  hebben. Dit betekent wij aanspraak kunnen maken op uw privévermogen.

Bij het afsluiten van een contract betaalt u eenmalig administratiekosten. U betaalt ook kosten bij wijzigen van bestaand contract.

Lease oplossingen

Bent u afhankelijk van bijvoorbeeld seizoensgetijden of komt uw investering in aanmerking met een subsidie? Afhankelijk van de investering kunt u uw financiële lease combineren met een van onze leaseproducten.

 • Ondernemerslease
  Kleine en middelgrote bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een Ondernemerslease. Het minimum financieringsbedrag is 10.000 euro en het maximale bedrag is 250.000 euro. Financiering is mogelijk tot 100 procent van de aankoopwaarde, exclusief btw. De btw kan alleen worden meegefinancierd wanneer u niet btw-plichtig bent. In alle andere gevallen kan het bedrijf de btw verrekenen met de fiscus.
 • Sale en Lease back
  U heeft al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, maar u wilt de aanschafwaarde vrijmaken? Dan is Sale en Lease back een mogelijke oplossing. Wij kopen van u de bedrijfsmiddelen, waarna u deze bedrijfsmiddelen van ons leaset. Loopt het contract af, dan kunt u de bedrijfsmiddelen terugkopen tegen een vooraf vastgesteld aankoopbedrag.
 • Lease met vooruitbetaling
  Bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die op maat gemaakt worden, kan een lange periode zitten tussen het aankoopmoment en de oplevering van het bedrijfsmiddel. Tijdens deze periode kan uw leverancier vragen om (deel)betalingen. Wij bieden u de mogelijkheid om deze betalingen voor u vooruit te betalen. Hierdoor behoudt u financiële flexibiliteit bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die voor u op maat worden gemaakt.

Wilt u meer weten over onze lease-oplossingen? Wij zijn graag uw financiële rechterhand. Neem direct contact met ons op.

Download hier de algemene voorwaarden van Financiële Lease.