Financiële Lease

Wat is financiële lease?

Financiële Lease, ook wel bekend als financial lease, is de meest voorkomende manier van bedrijfsmiddelen financieren. Maar wat is financiële lease nou eigenlijk? Bij deze leasevorm komt het bedrijfsmiddel op uw balans te staan. Daarom wordt het ook wel ‘on-balance lease’ genoemd. Doordat het bedrijfsmiddel op uw balans staat, bent u economisch eigenaar. ABN AMRO Lease wordt bij het afsluiten van de overeenkomst juridisch eigenaar. U kunt bij ons uw bedrijfsmiddel tot 100 procent (exclusief btw) financieren. Aan het einde van uw contract bieden we het bedrijfsmiddel te koop aan voor een eerder vastgesteld bedrag, zodat u juridisch eigenaar wordt.

Waarom financiële lease? De voordelen:

 • Bedrijfsmiddelen zijn tot 100 procent te financieren. Dat betekent dat u geen geld uit uw onderneming hoeft te halen, maar wel het bedrijfsmiddel kunt aanschaffen.
 • Het is mogelijk om unieke bedrijfsmiddelen te financieren.
 • Overzichtelijke kosten per maand.
 • Nieuwe bedrijfsmiddelen zijn direct beschikbaar.
 • Financiering van bedrijfsmiddelen is mogelijk tot het einde van de economische levensduur.

Lease oplossingen

Bent u afhankelijk van het seizoen? Of krijgt u subsidie voor uw investering? Afhankelijk van de investering kunt u uw financiële lease (financial lease) combineren met één van onze leaseproducten:

 • Ondernemerslease

  Kleine en middelgrote bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een Ondernemerslease. Het minimum financieringsbedrag is € 10.000,- en het maximale bedrag is € 250.000,-. Financiering is mogelijk tot 100 procent van de aankoopwaarde (exclusief btw). De btw kunt u alleen meefinancieren als u aan klanten geen btw rekent voor uw producten of diensten. In alle andere gevallen verrekent u de btw met de belastingdienst.
 • Sale en Lease back

  U heeft al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, maar u wilt de aanschafwaarde vrijmaken? Dan is Sale en lease back een mogelijke oplossing. Wij kopen van u de bedrijfsmiddelen, waarna u deze bedrijfsmiddelen van ons leaset. Loopt het contract af, dan kunt u de bedrijfsmiddelen terugkopen tegen een vooraf vastgesteld aankoopbedrag.
 • Lease met vooruitbetaling

  Bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die op maat gemaakt worden, kan een lange periode zitten tussen het aankoopmoment en de oplevering van het bedrijfsmiddel. Tijdens deze periode kan uw leverancier vragen om (deel)betalingen. Wij bieden u de mogelijkheid om deze betalingen voor u vooruit te betalen. Hierdoor behoudt u financiële flexibiliteit bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die voor u op maat worden gemaakt.

Wat is het verschil tussen financiële en operational lease?

Het grootste verschil tussen financiële lease en operational lease. is dat u bij financiële lease vanaf de eerste dag eigenaar bent van het bedrijfsmiddel dat u least. Dat kan een vrachtwagen zijn, maar ook een bakwagen, bestelbus, aanhanger of taxibus. Operational lease kunt u vergelijken met huur: het bedrijfsmiddel blijft eigendom van ABN AMRO en u betaalt maandelijks een bedrag voor het gebruik.

Financiële lease vs. operational lease: wat is voordeliger?

Financiële lease is voor ondernemers vaak voordeliger dan operational lease. ABN AMRO loopt bij operational lease namelijk meer risico. Daarom betaalt u meestal een hoger maandbedrag, terwijl wij economisch eigenaar zijn van het bedrijfsmiddel.

Welke bedrijfsmiddelen kan ik leasen?

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van financiële en operational leasen. Van bedrijfswagens en bouwmachines, tot zeecontainers en medische apparatuur. Samen met u wil ABN AMRO Lease omschakelen naar een duurzame samenleving. Daarom kunt steeds meer duurzame objecten leasen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en led-verlichting.

Ontdek alle bedrijfsmiddelen op de pagina ‘Wat kunt u leasen?’.

Waar moet ik op letten bij financiële lease?

Heeft u een eenmanszaak, vof of bent u lid van een maatschap? Bent u hoofdelijk aansprakelijk of borg voor onze vorderingen op uw bv of nv? Houd er dan rekening mee dat u persoonlijk aansprakelijk bent voor vorderingen die wij op u of uw onderneming hebben. Dit betekent wij aanspraak kunnen maken op uw privévermogen.

Let er ook op dat u bij het afsluiten van een contract eenmalig administratiekosten betaalt. U betaalt ook kosten bij wijzigen van bestaand contract.

Tot slot gelden er voor financiële lease algemene voorwaarden. Lees deze goed voordat u een contract afsluit.

Kom meer te weten over financiële lease

Bent u benieuwd waarom financiële lease voor u voordelig is? Wilt u meer weten over onze lease-oplossingen? Of een uitgebreider antwoord op de vraag ‘Wat is financiële lease?’. Daar vertellen we graag meer over, dus neem gerust contact met ons op.