Operationele Lease

Wat is Operationele Lease?

Met operationele lease staat het bedrijfsmiddel niet op uw balans. Deze vorm van lease wordt daarom ook wel ‘off-balance lease’ genoemd. U betaalt ons een vast maandbedrag voor het gebruik van het door ons gefinancierde bedrijfsmiddel. Wij zijn juridisch en economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel.

Als het contract afloopt, heeft u de mogelijkheid om het bedrijfsmiddel tegen een vooraf afgesproken prijs te kopen.

Voordelen van Operationele Lease

 • De bedrijfsmiddelen verschijnen niet op uw balans. U schrijft er dus ook niet op af.
 • U loopt geen risico op waardevermindering van de bedrijfsmiddelen.
 • Betere balansverhoudingen mogelijk.
 • Door relatief korte looptijden kunt u sneller moderniseren.
 • Overzichtelijke kosten per maand.
 • U heeft de keus om voor 100% de bedrijfsmiddelen te financieren, hierdoor blijft uw werkkapitaal onaangetast.

Lease oplossingen

Bent u afhankelijk van bijvoorbeeld seizoensgetijden of heeft u al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, maar u wilt de aanschafwaarde vrijmaken? Afhankelijk van de investering kunt u uw operationele lease combineren met een van onze leaseproducten.

 • Seizoenslease
  Bent u afhankelijk van seizoensgetijden? Met Seizoenslease zijn de leasetermijnen van het contract variabel. U bepaalt uw betalingsschema in overleg met ons.
 • Sale en Lease back
  U heeft al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, maar u wilt de aanschafwaarde vrijmaken? Dan is Sale en Lease back een mogelijke oplossing. Wij kopen van u de bedrijfsmiddelen, waarna u deze bedrijfsmiddelen van ons leaset. Loopt het contract af, dan kunt u de bedrijfsmiddelen terugkopen tegen een vooraf vastgesteld aankoopbedrag.
 • Lease met vooruitbetaling
  Bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die op maat gemaakt worden, kan een lange periode zitten tussen het aankoopmoment en de oplevering van het bedrijfsmiddel. Tijdens deze periode kan uw leverancier vragen om (deel)betalingen. Wij bieden u de mogelijkheid om deze betalingen voor u vooruit te betalen. Hierdoor behoudt u financiële flexibiliteit bij de aankoop van bedrijfsmiddelen die voor u op maat worden gemaakt.

Wilt u hier meer over weten? Wij zijn graag uw financiële rechterhand. Neem direct contact met ons op.