Operationele Lease

Wat is operationele Lease?

Operationele lease - ook wel 'operational lease' genoemd - is een financieringsvorm waarbij het bedrijfsmiddel niet op uw balans staat. Daarom wordt het ook wel ‘off-balance lease’ genoemd. U betaalt ons een vast maandbedrag voor het gebruik van het bedrijfsmiddel dat u least. Hierdoor is ABN AMRO juridisch en economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Als het contract afloopt, geven we u de mogelijkheid om het bedrijfsmiddel te kopen tegen een prijs die we vooraf hebben afgesproken.

Waarom operationele lease? De voordelen:

 • Bedrijfsmiddelen zijn tot 100 procent te financieren. Dat betekent dat u geen geld uit uw onderneming hoeft te halen, maar wel het bedrijfsmiddel kunt aanschaffen.
 • Het bedrijfsmiddel staat niet op uw balans, dus u schrijft er niet op af.
 • Geen risico op waardevermindering van het bedrijfsmiddel.
 • Sneller moderniseren door een relatief korte looptijd.
 • Overzichtelijke kosten per maand.

Lease oplossingen.

Bent u afhankelijk van de seizoenen? Of heeft u al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, maar wilt u de aanschafwaarde vrijmaken? Afhankelijk van de investering kunt u uw operationele lease combineren met één van onze leaseproducten:

 • Seizoenslease

  Met seizoenslease zijn de leasetermijnen van uw contract flexibel en bepalen we samen uw betalingsschema. Bijvoorbeeld bij zonnepanelen. Het is mogelijk om in de zomerperiode meer af te betalen dan in de winterperiode. Aan u de keuze!
 • Sale en lease back

  Heeft u al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, maar wilt u de aanschafwaarde vrijmaken? Dan is Sale en lease back een mogelijke oplossing. Wij kopen van u de bedrijfsmiddelen die u daarna van ons leaset. Loopt het contract af, dan kunt u de bedrijfsmiddelen terugkopen tegen een prijs die we vooraf hebben afgesproken.
 • Lease met vooruitbetaling

  Bij de aankoop van op maat gemaakte bedrijfsmiddelen kan een lange periode zitten tussen het aankoopmoment en de oplevering van het bedrijfsmiddel. Tijdens deze periode kan uw leverancier vragen om (deel)betalingen. Het is mogelijk dat wij deze betalingen voor u vooruitbetalen. Hierdoor blijft u financieel flexibel.

Uitleg operationele lease en financiële lease

Het grootste verschil tussen operationele lease en financiële lease is dat bij operationele lease het bedrijfsmiddel eigendom blijft van ABN AMRO. Dat kan een vrachtwagen zijn, maar ook een bakwagen of taxibus. Voor het gebruik ervan betaalt u maandelijks een vast bedrag, net als bij huur. Bij financiële lease bent u vanaf de eerste dag eigenaar van het bedrijfsmiddel dat u least.

Operationele lease vs. financiële lease: wat is voordeliger?

Qua kosten is financiële lease voor ondernemers vaak voordeliger dan operationele lease. ABN AMRO loopt bij operationele lease namelijk meer risico. Daarom betaalt u meestal een hoger maandbedrag, terwijl wij economisch eigenaar zijn van het bedrijfsmiddel. Maar operationele lease heeft ook voordelen die voor u misschien belangrijker zijn. De lease komt bijvoorbeeld niet op uw balans te staan en beïnvloedt zo niet uw financiële ratio’s.

Welke bedrijfsmiddelen kan ik leasen?

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van operationele en financielë lease. Van bedrijfswagens en bouwmachines, tot zeecontainers en medische apparatuur. Samen met u wil ABN AMRO Lease omschakelen naar een duurzame samenleving. Daarom kunt steeds meer duurzame objecten leasen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en led-verlichting.

Ontdek alle bedrijfsmiddelen op de pagina ‘Wat kunt u leasen?

Kom meer te weten over operationele lease

Bent u benieuwd waarom operationele lease voor u voordelig is? Wilt u meer weten over de operationele lease betekenis? Of een uitleg van operationele lease, afgestemd op uw situatie? Daar vertellen we graag meer over, dus neem gerust contact met ons op.