Sale en leaseback

Wat is sale en leaseback?

De sale en leaseback betekenis is vrij simpel, de naam zegt het eigenlijk al: met sale en leaseback verkoopt u bedrijfsmiddelen die u al in bezit heeft aan ABN AMRO Lease, om deze vervolgens terug te leasen. Tot het einde van de leaseperiode betaalt u iedere maand een vast bedrag. Wanneer u een sale en leaseback contract afsluit, ontvangt u de dagwaarde van het bedrijfsmiddel op uw rekening. Met dit geld kunt u andere investeringen doen. Door deze sale en leaseback constructie vergroot u de liquiditeit van uw onderneming, terwijl u het bedrijfsmiddel gewoon blijft gebruiken. Hiervoor betaalt u namelijk een maandelijks bedrag. Loopt het contract af, dan kunt u het bedrijfsmiddel terugkopen tegen een aankoopbedrag dat vooraf is vastgesteld.

Waarom sale en leaseback? De voordelen:

Met sale en leaseback maakt u kapitaal vrij. Dit kunt u onder andere gebruiken voor:

  • Vergroting van uw liquiditeit, wat betekent dat u sneller uw kortlopende schulden kan betalen.
  • Financiering van een bedrijfsovername of management buy outs.
  • Groei en uitbreiding van uw bedrijf, omdat u meer kunt investeren in debiteuren en voorraad.
  • Aflossing van kredietlijnen bij de bank.
  • Investeringen in nieuwe of tweedehands bedrijfsmiddelen.
  • Aanbetalingen aan leveranciers.

Sale en leaseback: welke lease mogelijkheden zijn er?

Bij ABN AMRO Lease kunt u sale en leaseback combineren met financiële lease. Bij deze leasevorm bent u economisch eigenaar en is ABN AMRO Lease juridisch eigenaar. Hierdoor staat het bedrijfsmiddel op uw balans. De sale en leaseback constructie is ook mogelijk bij operationele lease. Hierbij is ABN AMRO Lease zowel juridisch als economisch eigenaar en staat het bedrijfsmiddel niet op uw balans.

Welke bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor sale en leaseback?

In principe komt ieder bedrijfsmiddel in aanmerking voor sale en leaseback, als er op de juiste manier een dagwaarde vastgesteld kan worden. Denk aan bedrijfswagens en bouwmachines, maar ook aan zeecontainers en medische apparatuur. Samen met u wil ABN AMRO Lease omschakelen naar een duurzame samenleving. Daarom kunt u steeds meer duurzame objecten leasen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en led-verlichting.

Ontdek alle bedrijfsmiddelen op de pagina ‘Wat kunt u leasen?’.

Hoe wordt de waarde van mijn bedrijfsmiddel bepaald?

Samen met u bepalen we de waarde van het bedrijfsmiddel dat u via een sale en leaseback constructie van ons wilt leasen. Dit bepalen we onder andere op basis van de:

  • Staat van onderhoud.
  • Risico’s.

Waar moet ik opletten bij sale en leaseback?

Soms gelden er specifieke voorwaarden bij bepaalde bedrijfsmiddelen, zoals een maximum aantal draaiuren bij machines of de kilometerstand bij bedrijfswagens. Wilt u weten of dit geldt voor het bedrijfsmiddel dat u op het oog heeft? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom meer te weten over sale en leaseback

Bent u benieuwd waarom sale en leaseback voor u voordelig is? Wilt u meer weten over de sale en leaseback betekenis? Of een uitleg van de sale en leaseback constructie, afgestemd op uw situatie? Daar vertellen we graag meer over, dus neem gerust contact met ons op.