Cleantech start-up Healix en ABN AMRO slaan handen ineen

img

Nieuws - 21 september 2021

ABN AMRO Lease is als trotse financiële rechterhand betrokken bij de financiering van meer dan 10 miljoen euro voor de Nederlandse cleantech start-up Healix. Dit bedrijf zorgt ervoor dat de plasticvervuiling afremt door een circulaire toekomst te creëren voor synthetisch garenafval.

Het schadelijke effect van plastic garenafval op ecosystemen op het land en in zee is een van de meest urgente problemen waarmee de technische textielindustrie te maken heeft. Healix wil deze plasticvervuiling bestrijden door de bestaande lineaire economieën in de technische textielindustrie om te vormen tot duurzame circulaire economieën.

Besparing van bijna 10.000 ton aan CO2-uitstoot per jaar

Een grote stap moet worden gezet in een nieuwe fabriek in Maastricht. In deze productiefaciliteit wordt het plastic garenafval versneden, gewassen en opnieuw verwerkt tot ongerepte circulaire polymeren voor de wereldwijde productieketen. Dit levert uiteindelijk een besparing van bijna 10.000 ton aan CO2-uitstoot per jaar op.

Groei van de onderneming

Om de doelen van Healix te realiseren was een financieringsronde noodzakelijk. “Deze investeringen stellen ons in staat om in volle vaart door te gaan met de ingebruikname van onze productiefaciliteit en de werving van de deskundige medewerkers die nodig zijn om onze onderneming naar een volgend plan te tillen”, legt Marcel Alberts, oprichter en CEO van Healix, uit.

Duurzame financiering

De financieringsronde werd geleid door  investeringsmaatschappij Active Capital Company en gefaciliteerd door ABN AMRO Asset Based Finance en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ("RVO"). “Healix geeft met hun circulaire ambities het goede voorbeeld en wij zijn blij dat we als hun financiële rechterhand mogen ondersteunen”, vertelt Claudio Moretti, Director Sales & Sustainability bij ABN AMRO Lease.

Wilt u weten wat Lease voor u kan betekenen? Bekijk direct 7 redenen om te leasen bij ABN AMRO.