Spotlight On: Tjeerd Stap

img

Nieuws - 27 mei 2021

'Spotlight On' is hét platform waar je onze collega’s beter leert kennen. Iedere editie legt een van hen uit hoe hij of zij nou écht van waarde is voor de klanten, wat het leukste is aan werken voor ABN AMRO én er wordt antwoord gegeven op een aantal persoonlijke vragen. Deze editie staat Tjeerd Stap centraal.

Sinds wanneer werk je bij ABN AMRO?

Ik ben in 2006 begonnen bij Amstellease, de voorloper van ABN AMRO Lease. Inmiddels is ons bedrijf enorm gegroeid met alle voordelen die daarbij horen, maar ook de goede herinneringen aan die begintijd blijven me voor altijd bij. In al deze jaren heb ik verschillende Sales-functies gehad bij zowel ABN AMRO Bank als bij ABN AMRO Lease. Sinds 1 februari van dit jaar werk ik bij de Leasedesk van ABN AMRO Lease. Dit is een nieuw team waarmee we bestaande en nieuwe klanten op een vlotte en gestandaardiseerde manier aan financiering voor hun bedrijfsmiddelen helpen. Onze slogan: Geen gedoe!

Beschrijf jouw rol bij ABN AMRO in maximaal 5 zinnen?

Mijn huidige functie is die van Accountmanager; luisteren naar klanten, hun wensen inventariseren, oplossingen bedenken en zorgen dat we klanten snel en verantwoord bedienen. Kortom: zorgen voor passende oplossingen met de juiste aandacht voor onze klanten.

Daarnaast vind ik het als langgediende mijn taak om collega’s die elkaar nog niet kennen, maar elkaar wel zouden kunnen helpen, aan elkaar te koppelen. Dit is zeker in deze tijd extra belangrijk!

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Elke dag staat bij ons de klant centraal. We willen ze zo goed mogelijk bedienen. Het geeft dan echt een kick als de klant de samenwerking met ons wil aangaan. Daarnaast is het ook heerlijk om te werken in ons team. We vullen elkaar mooi aan en er valt altijd wat te lachen. 

Hoe ben jij nou écht van waarde voor de klant?

Door niet alleen antwoorden te geven op de vragen die worden gesteld, maar ook te zoeken naar de wens achter de vraag. Zo kun je problemen voor zijn en kunnen we de best mogelijke oplossingen bieden.

De klant wil bijvoorbeeld in eerste instantie alleen dat het afgesproken financieringsbedrag wordt overgeboekt wanneer de machine wordt afgeleverd. Toch merken we soms stress bij de klant m.b.t. de aanbetaling. Wij zorgen er dan voor dat wij de aanbetaling richting leverancier verstrekken. Zo komt de klant niet klem te staan op zijn betaalrekening én dit versterkt de relatie met de leverancier.

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit, nu wij werken op afstand?

De meeste collega’s werken elke dag vanuit huis, maar dit ligt bij mij net iets anders. Ondanks de digitalisering zijn er soms toch documenten die nog handmatig getekend moeten worden. Omdat ik vlakbij ons kantoor woon mag ik er om de week werken, zo weten we zeker dat er altijd iemand paraat is om offertes en bijbehorende documenten te ondertekenen. Omdat we op kantoor met een klein clubje collega’s zijn maken we het gezellig door af een toe een kop koffie met elkaar te drinken of een rondje te lopen tijdens GOSH-hour, een uur waarin we worden gemotiveerd om te gaan bewegen. Soms kookt iemand een dag van tevoren een extra grote pan nasi, een pasta of een stapel pannenkoeken, zodat we de volgende dag met een paar mensen kunnen lunchen. Op 1,5 meter uiteraard.

Hoe blijf je in deze uitdagende tijden verbonden met je klanten?

Dit is uitdagend. Goed zaken doen komt neer op het bieden van oplossingen waar zowel klant, leverancier, eventuele tussenpersonen en wij allemáál beter van worden. Dit doe je door duidelijke afspraken te maken, deze na te komen en hier helder over te communiceren. In een ietwat aangepaste vorm kan dit vaak ook gedaan worden over de telefoon of per mail, maar vooral door middel van beeldbellen.
 

Bij bijzondere gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het bespreken van iets gevoeligs als een bedrijfsovername, is het soms van toegevoegde waarde om fysiek bij een relatie langs te gaan. Wanneer dit kan op een manier dat we de huidige COVID-maatregelen in acht nemen, dan doen we dit ook.

Heb je tips om een goede balans tussen werk en privé te vinden nu je op afstand werkt?

Doe wat je gelukkig maakt; uitgaande van wat er allemaal wél kan en mag. Ik houd er bijvoorbeeld van om onderweg te zijn en nieuwe mensen en interessante plekken te leren kennen. Om zo te begrijpen hoe zij tegen de wereld aankijken en daar wat van op te steken. Maar zo lang er aan vliegreizen nog veel restricties zitten vul ik het in door met op pad te gaan met m’n onlangs aangeschafte camperbus; nu nog in NL.

Ook werk ik voor wat extra afwisseling weleens vanuit een hotel. Daarnaast mogen we gelukkig nog tennissen en golfen en net zoals bijna iedereen wandel ik tegenwoordig veel.

Wat was je droombaan als kind?

Als kind was ik alleen maar druk met belletje trekken en sporten. Ik was totaal niet bezig met wat ik later voor werk zou willen doen. Als puber wilde ik fotograaf worden om rapportages te maken in bijzondere gebieden. Niet gek, mijn ouders namen mij al op jonge leeftijd mee naar onder meer Hongarije achter het IJzeren Gordijn en naar rommelend Joegoslavië. Dit soort bijzondere reizen maak ik nog steeds tijdens vakanties en sabbaticals. Door alles wat ik gezien heb zet ik mij als vrijwilliger in voor slachtoffers van mensenhandel.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Afwisseling , nieuwe dingen leren en een perfecte passeerbal slaan op de tennisbaan.

 

Meer relevante artikelen